Rewe Romania, proprietarul retelelor de discount Penny Market si XXL Mega Discount, are un nou management, dupa plecarea lui Christian Beck, si are in plan deschiderea a peste 35 de magazine in urmatorii doi ani si a unei noi platforme logistice, a anuntat compania.

"Piata de retail din Romania are in continuare un enorm potential pentru dezvoltare, dat fiind ca ponderea numarului de magazine aferente comertului modern pe cap de locuitor esta abia la 25% din media europeana", a aratat intr-un comunicat conducerea Rewe Romania. Acesta, alaturi de rezultatele financiare pozitive de pe piata locala, sunt principalele motive pentru care Romania se afla in focusul grupului Rewe si in urmatorii ani, relateaza Mediafax.

Astfel, in perioada 2014-2015, Rewe Romania urmeaza sa deschida intre 35 si 45 de noi unitati Penny Market si o a treia platforma logistica, in zona Moldovei, dupa cele doua deja existente, in Turda, judetul Cluj, si Stefanestii de Jos, din judetul Ilfov. Potrivit unor informatii anterioare, investitia intr-un magazin este de circa doua milioane euro din care jumatate reprezinta costul terenului. In prezent, reteaua companiei numara 157 de magazine, dintre care 149 sub brandul Penny Market si opt XXL Mega Discount si are un numar de 3.212 de angajati. Cel mai nou magazin XXL Mega Discount a fost deschis la Ploiesti, in luna aprilie 2014.

Grupul Rewe Romania este format din doua companii, una operativa (magazinele - n.r.) REWE Romania SRL si o firma de dezvoltare imobiliara - REWE Projektentwicklung. Anul trecut, afacerile cumulate ale celor doua firme au depasit 500 milioane euro. Cifra de afaceri inregistrata de compania Rewe Romania a fost de 2,19 miliarde lei, reprezentand o crestere de 12,9% fata de anul anterior, iar cea a diviziei de real estate Rewe Projektentwicklung Romania a ajuns la 61,7 milioane lei.

Rewe Romania are un nou management

Compania are si un nou Consiliul de Administratie, format din Dennis Biernatzki - administrator pentru departamentele achizitii, asigurarea calitatii, marketing/shopper marketing, Daniel Gross -administrator pentru departamentele audit, controlling, constructii, expansiune, financiar, resurse umane, IT, juridic, logistica si Oliver Eifler - administrator pentru departamentele XXL Mega Discount si vanzari.
Oficialii companiei au precizat ca, incepand cu luna mai, dupa plecarea fostului director general, Christian Beck, conducerea Rewe Romania va fi asigurata doar de noul Consiliu de Administratie. "Compania Rewe Romania este condusa de noua structura de management incepand cu luna mai 2014", au aratat reprezentantii companiei.

Principalul concurent al retailerului pe segmentul pe care activeaza este Lidl. In Romania, grupul german Rewe mai este prezent prin lantul de supermarketuri Billa, care numara 80 de unitati. La nivel international, Rewe are 15.000 de magazine si 330.000 de angajati in 12 tari europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri