Constantin Bratu, membru al Consiliului de Administratie al companiei Eco-Rom Ambalaje, a fost ales la inceputul lunii mai Presedintele acesteia. Eco-Rom Ambalaje este cea mai importanta organizatie de preluare a obligatiei de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje de la agentii economici.

Anterior lui Constantin Bratu, presedintia Eco-Rom Ambalaje a fost detinuta timp de 10 ani de catre Mugurel Radulescu, din pozitia de public affairs and communication manager pentru Romania si Moldova al companiei Coca Cola HBC Romania.

In prezent, Romania si-a indeplinit obligatia maxima de reciclare a 55% din deseurile de ambalaje puse pe piata, printr-un aport semnificativ al producatorilor si importatorilor de bunuri ambalate. ,,Obiectivul Eco-Rom Ambalaje pentru anul 2014 este cresterea cu patru procente a ponderii cantitatii de deseuri de ambalaje colectate separat de la populatie, din totalitatea deseurilor reciclate. Cresterea de la 11% pana la 15% este un obiectiv indraznet, deoarece reprezinta dublarea cresterii medii anuale de doar doua procente.", a declarat Constantin Bratu.

Organizatia sustine anual – prin investitii, campanii de comunicare si demersuri continue de eficientizare a parteneriatelor cu actorii responsabili – cresterea performantei sistemului de colectare separata a deseurilor de ambalaje generate de populatie si influentarea semnificativa a procesului de management al deseurilor, avand in vedere nivelul scazut la care se afla Romania in reciclarea deseului menajer.

,,Conform ultimelor statistici, Romania recicleaza jumatate din deseurile de ambalaje generate. In acelasi timp 9 din 10 gospodarii stiu ce inseamna colectarea separata, dar procentul celor care au acces la sistem si separa deseurile este mult mai redus: in jur de 60%. Acum, mai mult ca oricand, contributia industriei in serviciul de separare a deseurilor pentru populatie trebuie sustinuta de toti actorii implicati – autoritati centrale si locale, operatori de salubritate, organizatii de profil. Organizatia noastra, alaturi de Constantin Bratu, va continua demersurile de a realiza un sistem de colectare separata eficient si un serviciu de calitate pentru romani.” a declarat Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje

In actualul context, provocarile industriei sunt foarte mari: obligatiile de reciclare globale vor creste pana la 75% incepand cu 2016, conform actualelor dezbateri la nivel european. Astfel, rolul producatorilor in asumarea obligatiilor privind ambalajele puse pe piata si reciclarea acestora trebuie sa creasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri