Cea mai mare companie privata din Rusia in sectorul petrolului, Lukoil, a incheiat un parteneriat cu Gazprom, cu care va initia proiecte comune, ca parte a planului de a-si dezvolta operatiunile in domeniul gazelor naturale, inclusiv in estul tarii, informeaza RIA Novosti.

"Au ramas putine active disponibile in sectorul petrolier, in special in regiunile in care Lukoil desfasoara operatiuni in mod traditional. Eforturile de dezvoltare in sectorul gazelor este justificat", a relatat publicatia Kommersant.
Gazprom si Lukoil au semnat un acord de parteneriat strategic pentru 2014-2024, la forumul economic international care a avut loc la St. Petersburg saptamana trecuta.

Potrivit acordului, cele doua companii vor analiza posibilitatea de a se implica in proiecte comune pe platforma continentala a Rusiei si in mai multe alte regiuni, precum Marea Caspica, estul Siberiei si Orientul Indepartat. Cele doua grupuri vor sa infiinteze o companie mixta si sa se sprijine reciproc in sectoarele petrolului si gazelor naturale, dar nu au stabilit inca proiectele, au declarat surse citate de Kommersant, potrivit Mediafax.

Cele mai plauzibile proiecte ar fi cele din estul Siberiei, in vederea exporturilor in China si alte tari din regiunea Asia-Pacific. Lukoil nu detine active in domeniul gazelor in estul Siberiei dar ar putea incepe activitati in regiune, in parteneriat cu Gazprom.

O alta zona de interes pentru proiecte in domeniul gazelor este Uzbekistan, unde Lukoil are in derulare trei proiecte petroliere.

Interesul Lukoil pentru gazele naturale nu reprezinta o surpriza, in conditiile in care mai multe companii concurente, cum este Rosneft, au inceput deja sa colaboreze cu producatori de gaze, a explicat Valeri Nesterov, analist la Sberbank Investment Research. Grupul Gazprom este interesat in schimb de atragerea de finantare pentru proiectele sale din estul Siberiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri