Grupul elvetian Papag, specializat in comercializarea de bunuri de folosinta indelungata, ar fi interesat de achizitia operatiunilor Praktiker din Ungaria, unde retailerul german detine un lant format din 19 magazine, potrivit presei din tara vecina.

Afacerile Praktiker din Ungaria s-au contractat anul trecut cu peste 8 milioane de euro, dupa ce in 2012 se ridicasera la 91 de milioane de euro, ajungand la venituri totale de 83 de milioane de euro. La jumatatea lunii martie a acestui an, Papag a achizitionat reteaua de 24 de magazine a Praktiker din Polonia, pentru care lucrau circa 1.800 de angajati.

In luna februarie a acestui an, nemtii de la Praktiker au vandut operatiunile din Romania si din Ucraina catre firma Search Chemicals, patronata de catre omul de afaceri de origine turca Omer Susli, respectiv unui investitor privat din partea Kreston Guarantee Group Ukraine.

Grupul german Praktiker s-a confruntat in ultimii ani cu dificultati, astfel ca la finele anului 2011 a anuntat ca va inchide magazine in Germania, ca renunta la piata din Albania si ca are in vedere evaluarea operatiunilor internationale. In 2012, firma austriaca de inverstitii Maseltov, cel mai mare actionar al grupului german Praktiker, a comunicat ca vrea ca retailerul de bricolaj sa se retraga din Europa de Est. Ulterior, reprezentantii Praktiker au sustinut ca retailerul nu are in plan sa renunte la filiale importante, precum cea din Romania.

In cursul anului trecut, Praktiker AG, compania-mama a grupului german, a intrat in insolventa. Principalii concurenti ai Praktiker la nivel european sunt nemtii de la Hornbach si OBI, dar si britanicii de la Kingfisher sau francezii de la Leroy Merlin.

Sursa foto: praktikerwebshop.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri