Prima parte a Magistralei 5 de metrou, segmentul care uneste zona Eroilor de cartierul Drumul Taberei, va fi finalizat in al doilea semestru al anului 2016, iar intreaga constructie a magistralei de metrou va fi complet functionala pana in 2020, au dat asigurari reprezentantii Metrorex, in cadrul unui eveniment de presa.

“Vom inaugura legatura dintre zona Eroilor si cartierul Drumul Taberei in a doua parte a anului 2016. Finantarea pentru zona aflata in executie nu mai este o problema, astfel ca vor fi alocate sumele pentru desfasurarea lucrarilor intr-un ritm alert. (…) Vrem sa atragem in subteram 100.000 de calatori in zona Drumul Taberei dintr-un total de 300.000 de locuitori”, a declarat Catalin Homor, director de investitii in cadrul Metrorex.

Potrivit acestuia, a doua parte a lucrarilor de constructie a magistralei 5 de metrou, sectorul intre Eroilor si Pantelimon, ar urma sa inceapa cel tarziu anul viitor. “Suntem in plin proces de depunere a documentatiei de atribuire a lucrarilor si de scoatere la licitatie a proiectului. Legatura dintre zona Eroilor si Pantelimon este una problematica, o zona cu risc, cu multe blocuri vechi”, a completat Catalin Homor.

Reprezentantul Metrorex a mai subliniat ca in momentul de fata, zilnic, in Bucuresti, circula cu metroul aproximativ 600.000 de calatori, circa o treime din totalul populatiei Capitalei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri