Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care producatorul german de profile PVC pentru ferestre si usi VEKA preia grupul german Gealan, cu acelasi obiect de activitate, ambele companii fiind prezente pe piata din Romania.

"Constatand ca, desi cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal, se emite prezenta decizie de neobiectiune privind operatiunea de concentrare economica constand in dobandirea controlului unic de catre Veka Holding GmbH asupra Gealan Holding GmbH si Gealan Dienstleistung GmbH", se arata in decizia institutiei, datata la finele lunii mai, potrivit Mediafax.

Tranzactia dintre VEKA si Gealan a fost anuntata in martie, partile convenind ca informatiile referitoare la achizitie sa ramana confidentiale. Andreas Hartleif, CEO-ul VEKA, a declarat la jumatatea lunii aprilie ca dupa aprobarea tranzactiei de catre autoritatile competente, grupul pe care il conduce intentioneaza sa dezvolte independent cele doua branduri. Astfel, VEKA intentioneaza sa pastreze Gealan in forma actuala, datorita pozitionarii pe segmente diferite pe pietele unde deruleaza activitati.

Afacere de familie, VEKA are peste 3.600 de angajati in 25 de subsidiare pe trei continente si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 793 milioane euro. Prin achizitia Gealan de la fondul de investitii Halder, VEKA isi va mari personalul cu 1.150 de angajati, iar cifra de afaceri anuala va trece de 1 miliard de euro. Fondul de investitii Halder, parte a companiei belgiene Gimv-Gruppe, a detinut pachetul majoritar de actiuni al Gealan intre anii 2002-2004 si a redevenit proprietarul grupului german in 2011, preluand pachetul majoritar de la Axa Private Equity, inregistrata in Franta.

In Romania, grupul VEKA este prezent prin importuri, in vreme ce Gealan este si producator de profile din PVC, avand o fabrica in Bucuresti. Cele doua companii se numara printre principalii furnizori de profile din PVC de pe piata romaneasca. Afacerile VEKA din Romania au crescut cu 7% anul trecut, la 16 milioane euro, iar rulajul Gealan Romania a stagnat la aproximativ 25 milioane euro. Vanzarile anuale de tamplarie izolanta din Romania sunt evaluate la aproximativ 300 milioane euro, din care segmentul de profile PVC acopera circa o treime.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri