Directorul general al companiei de stat Nuclearelectrica (SNN), Daniela Lulache, si-a exprimat teama fata de proiectele nucleare concurente, care ar putea determina plecarea angajatilor calificati, platiti de cateva ori mai bine decat in Romania.

"Nu avem in prezent o problema cu personalul inalt calificat in sensul migrarii catre competitori. Suntem constienti ca aceasta problema ar putea exista in viitor, competitorii nostri oferind salarii de cateva ori mai mari, potrivit Mediafax.

Sigur ca ne concentram pe pastrarea personalului calificat si incercam sa atragem tineri bine pregatiti pentru a forma o noua generatie de specialisti. Ne temem de proiectele concurente. Exista si in cazul nostru oameni care au plecat deja, dar nu este vorba despre un fenomen masiv. Oricum, Romania trebuie sa fie atenta la asta", a declarat Lulache.

Nuclearelectrica, operatorul singurei centrale nuclearelectrica din tara, are aproximativ 2.200 de angajati. Salariul mediu lunar din companie este de aproape 8.300 de lei. Statul detine 81,3% din actiunile Nuclearelectrica, iar Fondul Proprietatea controleaza 9,7% din titluri. Compania acopera aproximativ 18% din necesarul anual de electricitate al Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri