Compania de servicii medicale private Regina Maria va investi in acest an 4 milioane de euro pentru extinderea retelei, dupa ce au fost deschise doua policlinici noi, in Bucuresti si Craiova, si patru puncte de recoltare si estimeaza o crestere cu 20% a afacerilor.

Astfel, reteaua Regina Maria ajunge la 21 de locatii proprii la nivel national. Investitiile in cele doua policlinici si in punctele de recoltare s-au ridicat la 440.000 euro, potrivit Mediafax.

"Prima etapa a strategiei de dezvoltare a prevazut inaugurarea unei policlinici in zona Timpuri Noi din Bucuresti, in colaborare cu Universitatea Titu Maiorescu, si a trei puncte de recoltare in Bucuresti si a unuia in Ploiesti. (...) Inaugurarea oficiala a Policlinicii Regina Maria Craiova, in urma unei investitii de 200.000 de euro, este un nou pas in vederea consolidarii prezentei grupului la nivel national", se arata intr-un comunicat al companiei.

Policlinica Titu Maiorescu are o suprafata de 250 de metri patrati, include 10 specialitati medicale si 10 cabinete si a necesitat o investitie de 100.000 de euro. Noua unitate din Craiova dispune de laborator propriu, are o suprafata totala de 223 de metri patrati si o echipa de 20 de angajati si colaboratori.

"Avem feedback foarte bun din piata atat de la clienti si pacienti, cat si de la medici. Acoperim Bucurestiul acum si mai bine cu noile locatii: Timpuri Noi, Pantelimon, Bd. Ion Mihalache si Bd. Constantin Brancoveanu. Face parte din strategia noastra sa fim cat mai aproape de pacienti si abonati. (...) Anul acesta vrem sa mentinem ritmul de crestere, adaugand 9 milioane de euro la cifra de afaceri, iar primele 5 luni ne arata ca suntem pe drumul cel bun", a declarat Fady Chreih, director executiv al retelei private de sanatate Regina Maria.

Reteaua Regina Maria a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri in crestere cu 20% fata de anul precedent, conform asteptarilor companiei. "La finalul anului 2013, urmatoarele companii din Reteaua Regina Maria au fost absorbite in Centrul Medical Unirea SRL, in vederea eficientizarii fluxurilor financiare si operationale: Euroclinic Medical Center, Medismart, Centrul Medical Unirea Cluj si Efora. Dupa fuzionari, cifra de afaceri a fost de 46,4 de milioane de euro, consolidata si auditata la nivel de grup. Aceasta cifra de afaceri nu include valoarea tranzactiilor realizate intre entitatile din grup", precizeaza compania.

La 31 decembrie 2013, grupul Regina Maria detinea Centru Medical Unirea SRL, Euroclinic Hospital SA, Avamedica SRL, Centrul de Investigatii Medicale Bacau SRL, Regina Maria Banca Centrala de Celule Stem SA.

Reteaua Regina Maria este formata din 21 de policlinici, patru spitale, doua maternitati, trei campusuri medicale, cinci centre de imagistica, 7 laboratoare acreditate, o banca proprie de celule stem si peste 140 de policlinici partenere la nivel national. Totodata, compania are peste 2.000 de medici permanenti si colaboratori si peste 230.000 abonati.

In ceea ce priveste piata de servicii medicale private in acest an, Fady Chreih estimeaza o crestere cu 10%, ritm similar celui din 2013. Valoarea pietei de servicii medicale private este estimata la 570 milioane euro, iar principalii jucatori sunt MedLife, Regina Maria, Medicover, Sanador si Gral Medical.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri