Fabryo-Atlas Paints, unul dintre cei mai mari producatori de vopsele si lacuri, a decis ca va construi o noua fabrica de mortare in localitatea Popesti – Leordeni, decizie care vine ca urmare a cresterii cu circa 200% a mortarelor vandute sub marca Apla, in primele cinci luni ale anului.

Fabryo-Atlas Paints produce si comercializeaza sub brandul Apla sisteme de finisaje pentru constructii. Marca Apla, acronim de la Atlas Professional Line Applications, include solutii complete de termo si hidroizolatii, precum si solutii pentru finisaje (vopsea lavabila, tencuieli decorative, amorse, gleturi, chituri si adezivi).

„Portofoliul nostru de finisaje pentru constructii s-a extins in ultimii ani, in special pe gama de mortare si adezivi pentru sisteme de termoizolatii si hidroizolatii flexibile, pe baza de ciment”, declara Dragos Militaru, CEO Fabryo-Atlas Paints. ”Practic, in primele cinci luni ale anului, volumul nostru de vanzari s-a triplat si avem nevoie de capacitate suplimentara de productie.”

Fabryo-Atlas Paints continua sa faca investitii in cercetare si dezvoltare, dar si in extindere. ”Investitiile noastre s-au ridicat la peste 500.000 euro in 2013, iar in perioada urmatoare vom construi o noua fabrica de mortare, care va dubla capacitatea instalata”, mai spune CEO-ul Fabryo-Atlas Paints.

Lucrarile la noua fabrica au inceput in primul trimestru al anului 2014, pe platforma industriala detinuta de companie in Popesti-Leordeni, iar intrarea acesteia in functiune este preconizata pentru luna octombrie 2014. ”Pentru 2014, ne asteptam la o crestere a cifrei de afaceri de minim 5%”, adauga Militaru. ”In acest moment, cota de piata a marcilor noastre principale, Savana, Apla si Innenweiss este in crestere pe majoritatea segmentelor”, a completat CEO-ul grupului.

Divizia de Business to Business a Fabryo-Atlas Paints a inregistrat, de asemenea, o crestere de 29% a cifrei de afaceri in perioada ianuarie-mai 2014, in ciuda faptului ca piata constructiilor este inca in declin. Fabryo-Atlas Paints detine o platforma de productie de vopsele, mortare si adezivi in Popesti-Leordeni si o alta de produse termoizolatoare in Tunari, Judetul Ilfov, si are, in urma fuziunii, aproximativ 440 de angajati.

Principalii concurenti ai Fabryo-Atlas Paints la nivel local sunt Policolor-Orgachim, Akzo Nobel, Dufa sau Kober.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri