Procesul judiciar inceput la hotelul Ambasador din Bucuresti in urma cu 15 ani s-a incheiat, jumatate din cladire ramanand in posesia vechilor actionari, care au renovat-o complet si i-au ridicat standardul la 4 stele, iar cealalta jumatate va fi scoasa la vanzare de familia care a revendicat-o.

In urma cu 14 ani, mostenitorii unei parti a cladirii in care functioneaza hotelul Ambasador din Bucuresti au revendicat jumatate din imobil. Dupa 14 ani de procese, mostenitorii au obtinut in instanta o hotarare definitiva de retrocedare a unei jumatati din hotelul aflat in centrul Capitalei. "Dupa lungi negocieri, in mod voluntar, SC Ambasador a retrocedat jumatate din imobil, semnand documentele la inceputul acestei saptamani", a declarat Andrei Istrate, presedintele consiliului de Administratie al firmei SC Ambasador, care detine hotelul cu acelasi nume, potrivit Mediafax.

Actionarii Ambasador au investit in ultimii trei ani in partea de hotel care le-a revenit si care are 99 de camere aproximativ trei milioane de euro in ridicarea gradului de confort de la trei la patru stele, dar si in modernizarea salii de conferinta, a restaurantelor si a barurilor. Din suma de trei milioane de euro, 2,3 milioane de euro au provenit din surse proprii, iar restul de 700.000 de euro dintr-un credit bancar.

"Dupa ce am relansat hotelul, ridicandu-i gradul de confort la patru stele, am reusit ca in primul semestru al acestui an sa ajungem la un grad de ocupare de peste 60%, la un tarif mediu de 62 de euro pe camera pe noapte. Am introdus si servicii noi si suntem singurul hotel din Bucuresti care ofera turistilor straini o tableta inchiriata cu 10 euro pe zi, conectata la internet si care are si functia de ghid electronic. Iti arata permanent in ce zona a orasului esti si ce atractii turistice, baruri si restaurante sunt in zona", a adaugat Istrate.

El a afirmat ca peste 55% din clientii hotelului sunt straini, dar in ultima vreme a crescut si ponderea oamenilor de afaceri romani. In ceea ce priveste cealalta jumatate din cladire, Istrate spune ca, din informatiile pe care le detine, aceasta va fi scoasa la vanzare pe piata imobiliara.
"Noi nu suntem interesati sa o cumparam", a mai spus el.

Cladirea in care functioneaza hotelul a fost construita intre anii 1937 si 1939, fiind proiectata de catre proprietar. Instanta a hotarat anul trecut ca terenul si jumatate din cladirea hotelului Ambasador din Bucuresti, aripa dinspre Ciclop, sa fie restituite in natura mostenitorilor arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar, dupa un litigiu care a durat mai mult de un deceniu. Cei mai importanti actionari ai firmei Ambasador Turism, care administreaza hotelul Ambasador, sunt Nicolae Istrate (17,7%), Constantin Dochitu (17,7%), George Manolescu (17,3%), George Turna (16,4%), Dumitru Petre (10,9%) si Costin Minculescu (5,4%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri