AdePlast, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din Romania, a inregistrat in prima jumatate a anului afaceri de 134 milioane de lei (cca. 30 mil. euro), in crestere cu 35% fata de anul trecut, unul dintre principale motive ale evolutiei fiind reprezentat de exporturi.

“In ciuda vremii din acest an, care nu i-a ajutat deloc pe constructori, am reusit o evolutie foarte buna, care a depasit cresterea in procente din iunie anul trecut, cand am avut un plus de 31%, fata de 2012. Probabil una dintre cele mai bune performante le-am inregistrat la export, unde am obtinut 1,36 milioane de euro in primele sase luni, o crestere de 184%, fata de jumatatea lui 2013”, a declarat Marcel Barbut, CEO AdePlast.

Topul tarilor in care exporta AdePlast, ca valoare, este format in ordine a importantei de Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Belgia si Polonia. „Rezultate bune s-au obtinut si in relatiile cu Moldova, Austria, Liban, Olanda sau Serbia. Materialele exportate in ordinea valorii comerciale sunt mortarele uscate, mortarele umede, polistirenul extrudat si cel expandat”, a completat omul de afaceri.

Marcel Barbut si-a propus sa continue investitiile in dezvoltarea AdePlast, cel mai important vizand fabrica de vopsele. Investitia va fi directionata catre linia de productie de lacuri si lazuri ecologice pe baza de apa. “Toate aceste dezvoltari vor presupune un efort investitional de peste 750.000 de euro. Pe langa toate acestea, am reusit in acest an sa derulam o investitie intr-un centru de dezvoltare si cercetare format din 450 mp de laboratoare”, precizeza Marcel Barbut.

Cresterea AdePlast de la mijlocul anului a mai fost dublata si de o alta performanta pentru fabricile de adezvi de la Ploiesti si Oradea. Ambele au produs de la momentul deschiderii si pana in iunie anul curent doua milioane de tone de produs finit. “Daca luam in considerare toate platformele industriale pe care se afla fabrici de mortare - Oradea, Ploiesti, Roman - putem avea pana la sfarsitul anului peste 2,5 milioane de tone de mortare produse pana in prezent de compania AdePlast”, a mai spus antreprenorul roman.

AdePlast a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de 253 milioane de lei (cca. 57 mil. euro), in crestere cu 37,36 % fata de anul trecut. Principalii concurenti ai AdePlast pe piata sunt Henkel (Ceresit), Baumit sau Duraziv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri