Ritmul de dezvoltare a infrastructurii se va mentine redus atata timp cat ministrul de resort se schimba la fiecare trei luni, iar competitivitatea Romaniei este afectata de suprareglementare, a declarat Radu Merica, presedintele Camerei de Comers si Industrie Romano-Germana - AHK Romania.

"Trebuie sa ramanem competitivi in domeniul transporturilor si de aceea ave nevoie de dezvoltare (...) Pe partea de infrastructura, dezvoltarea merge in ritmul pe care il vedem. Nu ai cum sa rezolvi infrastructura, daca la fiecare trei luni ai un nou ministru care schimba aparatul de sub el. Un fost ministru imi spunea ca exista o traditie la Ministerul Transporturilor, ca fiecare nou ministru sa-i considere prosti pe cei dinaintea lui si vrea sa schimbe tot. Sper ca se schimba traditia asta. Am incredere ca noua conducere a ministerului, domnul Rus, care a dovedit ca stie sa conduca un minister, sa aiba aceeasi eficienta si la Ministerul Transporturilor", a spus Merica, scrie Mediafax.

Merica s-a referit si la reglementarile excesive din Romania, inclusiv in domeniul transporturilor, care afecteaza competitivitatea sectorului
"Avem diverse tarife, costuri cu paza, cu certificarea, noi nu mai suntem competitivi, iar in curand toate avioanele vor fi inmatriculate in Germania si masinile in Bulgaria", a aratat Merica.

El a dat exemplul unei reglementari care a impus schimbarea gardului de protectie de la Aeroportul Henri Coanda si care a dus la cresterea costurilor de intretinere si paza la milioane de euro, in conditiile in care in Germania "exista un simplu gard". In acelasi timp, Merica a ridicat problema elaborarii actelor normative in domeniul transporturilor, acestea fiind realizate de catre cei care trebuie sa le aplice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri