Siguranta costa, iar acest lucru este dovedit mai ales de evolutia raportata de catre cei mai mari zece jucatori de profil din Romania. O singura companie, cu cele doua divizii separate pe care activeaza, a raportat pierderi, in timp ce restul de opt jucatori au incheiat anul trecut pe profit.

Potrivit datelor ONRC furnizate wall-street.ro , G4S Cash Solutions, BGS Divizia de Securitate si G4S Secure Solutions au fost anul trecut cele mai mari firme de paza din Romania, cu afaceri care impreuna au depasit pragul de 70 de milioane de euro.

Astfel, afacerile G4S Cash Solutions, companie responsabila in principal cu transportul si paza bunurilor cu valoare, a raportat o usoara scadere a rulajului anul trecut, la circa 29 de milioane de euro, dar a raportat si o pierdere de 11,5 milioane de euro. BGS Divizia de Securitate a raportat anul trecut o scadere de 7% a afacerilor, dar si un profit de 500.000 de euro, in timp ce G4S Secure Solutions a raporat o crestere de 20% a rulaului, la peste 23 de milioane de euro.

In ceea ce priveste topul celor mai mari cresteri ale afacerilor in cursul anului trecut, ilfovenii de la Nei Guard au raportat o crestere de 140% a rulajului, la peste 10 milioane de euro, urmatoarea pozitie in topul cresterilor fiind ocupata de catre Alistar Security (+30%) si Civitas (+25%). In topul celor mai mari profituri din paza, Interguard Group (+2,6 mil. euro), Scorseze Security (+1,5 mil. euro) si Civitas (0,8 mil. euro).

O piata de 700 mil. euro si peste 100.000 de angajati

Conform datelor ONRC, cele 1.634 firme care figureaza ca activitate in zona de paza si protectie au inregistrat anul trecut rulaje de 700 de milioane de euro si peste 100.000 de angajati. Conform calculelor wall-street.ro , primii 10 jucatori din piata de profil au raportat un rulaj de circa 160 de milioane de euro, echivalentul a circa 23% din totalul pietei de profil.

Sursa foto: g4s.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri