Proprietarii producatorului de suplimente alimentare si cosmetice Hofigal Bucuresti vor sa vanda un pachet de 35,5% din capitalul social pentru suma de 5 milioane de euro, a anuntat compania.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Hofigal este controlata in proportie de 64,4% de Stefan Manea, iar un alt actionar semnificativ este Cristina Manea, cu 35,55% din capitalul social. "Compania dispune de o serie de active valoroase precum terenuri, utilaje si cladiri. De asemenea, este o societate sanatoasa din punct de vedere financiar, care a reusit sa inregistreze profit chiar si in perioadele de criza financiara. In plus, Hofigal a reusit sa creasca in timp cu resurse financiare proprii si fara a acumula datorii catre banci si terti. Totodata, brevetele reprezinta o resursa extrem de importanta a companiei, avand in vedere ca un singur brevet Hofigal valoreaza cel putin 900.000 euro", a declarat avocat Maria Ilie, reprezentant al actionarului vanzator, conform Mediafax.

Contactata de wall-street.ro Maria Ilie a preciza ca pachetul de 35,5% ii apartine Cristinei Manea, care urmeaza sa fie consiliata de o firma de consultanta financiara cu privire la investitiile pe care urmeaza sa le realizeze.

Potrivit avocatei, companii asiatice s-au mai aratat interesate in trecut de o posibila preluare a actiunilor Hofigal. Planurile de dezvoltare vizeaza incheierea unor parteneriate cu lanturile de farmacii pentru comercializarea produselor Hofigal.

Hofigal a fost infiintata in anul 1990 si are in prezent un portofoliu de aproximativ 400 de produse, din care peste 70 sunt branduri brevetate la nivel international. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 31,1 milioane lei (7 milioane euro), in crestere cu 18,5% comparativ cu 2012, si un profit de 4,42 milioane lei (1 milion euro), cu 38,5% mai mare. "Actionarul doreste sa obtina contravaloarea pretului actiunilor. S-au asteptat aproape 24 de ani ca aceasta societate sa inregistreze profitul pe care l-a obtinut, renumele de care beneficiaza si apreciaza ca acesta este momentul propice pentru a vinde", a aratat avocatul actionarului.

Investitorul care va prelua pachetul scos la vanzare va dobandi calitatea si drepturile legale asupra a inca 10 societati comerciale in care Hofigal este actionar si care au in patrimoniu sute de hectare de teren, utilaje de productie, complexe de terapie naturala, se arata in comunicatul companiei. Producatorul detine o fabrica certificata GMP (Good Manufacturing Practice - buna practica de fabricatie) in Bucuresti, in anul 2003 a deschis un centru de terapie naturala la Breaza, iar in 2006 un centrul medical "Hofimed" in Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri