Statul roman ar putea desemna din oficiu un operator de distributie in cazul in care Enel nu gaseste cumparatori pentru cele trei distributii pe care le opereaza sau daca preturile oferite sunt considerate prea mici.

Grupul italian Enel a anuntat vineri ca scoate la vanzare companiile de distributie si furnizare a electricitatii din Romania, insa acest lucru nu va avea niciun impact asupra clientilor din tara noastra, deoarece retelele sunt proprietatea statului, compania fiind doar un concesionar, in cel mai rau caz autoritatile putand desemna din oficiu un alt operator.

Tarifele sunt stabilite pana in 2018 „Deocamdata avem operator de distributie, nu ne-au notificat ca pleaca, tarifele sunt stabilite pana in 2018 si se ajusteaza anual. Daca isi vinde partea, cel care preia trebuie sa fie operator licentiat de distributie in Romania, care sa aiba capacitatea de a gestiona financiar si tehnic retelele“, a declarat, pentru „Adevarul“, Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE). Pe langa Enel, in acest moment, cei mai mari operatori din Romania sunt Electrica, societate care detine tot trei distributii, dar si CEZ si E.ON, care au cate una.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri