Retailerul austriac de bricolaj Baumax, unul dintre marii jucatori de profil din sud estul Europei, este pe punctul de a-si vinde operatiunile din Bulgaria, ca parte a strategiei de a renunta la pietele neprofitabile, dupa ce la inceputul acestei luni s-a retras si de pe piata din Romania, magazinele Baumax fiind achizitionate de catre Leroy Merlin.

Dupa ce a renuntat in primavara acestui an la cele sapte magazine din Turcia, iar in urma cu cateva zile si-a anuntat exitul din Romania, unde detinea un numar de 15 unitati, Baumax este pe punctul sa renunte si la cele opt magazine de bricolaj pe care le detine pe piata din Bulgaria, noteaza presa din tara vecina.

Piata de bricolaj (DIY) din Bulgaria este dominata de catre Praktiker, Baumax si francezii de la Mr. Bricolage. Intrarea unui nou jucator pe piata din Bulgaria poate fi o optiune pentru jucatorii din industrie care cauta sa testeze noi piete, climatul in sectorul de profil fiind unul usor pozitiv fata de anii anteriori. Baumax a a raportat o pierdere consolidata pentru toate subsidiarele grupului austriac din Europa, de 189 de milioane de euro, dupa ce veniturile s-au ridicat la 1,13 miliarde de euro, in crestere cu 5% fata de anul 2012.

Potrivit informatiilor aparute in presa austriaca, Baumax va mai renunta pana la finele acestui an si la operatiunile din Bulgaria, unde are opt magazine si Croatia, unde detine un numar de sapte unitati. Retailerul austriac detine 158 de magazine, din care aproape jumatate in Austria, iar restul in Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Romania, Bulgaria si Turcia. Grupul a acumulat datorii de 1 miliard de euro, din care 350 milioane euro imprumuturi pentru operatiuni si 650 milioane euro credite ipotecare.

Retailerul austriac de bricolaj Baumax a ajuns in cursul saptamanii trecute la un acord cu grupul francez Adeo, proprietarul magazinelor Leroy Merlin, pentru vanzarea celor 15 magazine pe care le detine in Romania, printr-o tranzactie in actiuni.

Grupul Adeo are operatiuni in 12 tari, printre care si Romania, cu mai multe formate de magazine, inclusiv Leroy Merlin, KoziKaza, Brico Center, Weldom, Bricoman si Bricomart.

Sursa foto: baumax.bg

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri