Amrom Automotive intentioneaza sa achite datoriile uzinei Aro Campulung, urmand sa inchirieze si, ulterior, sa cumpere Fabrica de Piese
Firma Amrom Automotive intentioneaza sa cumpere creante in valoare de 1,5 milioane euro de la creditorii uzinei Aro Campulung, a declarat agentiei Mediafax directorul Amrom, Mihai Ciobanu.

Amrom si-a majorat in acest sens capitalul social cu 1,1 milioane lei. "Suntem in faza de negocieri cu reprezentantii celor doi creditori ai Aro, respectiv sucursala BCR Arges si Primaria Campulung. Cred ca negocierile vor fi finalizate la inceputul lunii august si vom putea cumpara creante garantate cu garantii reale, in valoare de circa 4,5 milioane lei de la BCR si de aproximativ un milion lei de la Primarie", a declarat directorul general al Amrom.

El a afirmat ca, saptamana viitoare, se va intalni cu lichidatorul uzinei si cu reprezentantii creditorilor, pentru inchirierea si, ulterior, cumpararea Fabricii de Piese si Subansamble Auto. "Vrem sa preluam fabrica de piese si componente auto si sa inchiriem, prin cesiune, activele societatii Aro, urmand ca, in momentul in care uzina va fi scoasa la licitatie, sa cumparam activele", a spus Ciobanu.

6 mil. dolari, investitii in Aro

Fabrica de Piese si Subansamble Auto urmeaza sa fie scoasa la licitatie in luna octombrie, iar activele uzinei Aro vor fi vandute la inceputul anului viitor. Amrom intentioneaza sa preia echipamentele si marca Aro, pentru a continua productia de autovehicule, si sa investeasca pana la sfarsitul acestui an aproximativ 6 milioane dolari. "Pe langa activele compuse din unelte, masini si hale, vrem sa preluam si marca de fabricatie, astfel incat sa putem produce automobile marca ARO si piese de schimb", a declarat, in urma cu o luna, directorul general al Amrom Automotive.

El sustine ca Amrom nu va intermedia preluarea activelor Aro in favoarea unei alte firme, ci si-a propus un plan propriu de productie care prevede realizarea, pana la sfarsitul acestui an, a unui lot de pana la 1.200 de automobile, cu aproximativ 700 de angajati. Actionarii Amrom sunt, potrivit sursei citate, SIF Oltenia, cu 50% din actiuni, SIF Moldova, cu 25% din titluri, restul titlurilor fiind impartite de mai multe persoane fizice, printre care reprezentantii sindicatului ARO, fosti si actuali salariati ai companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri