Programul de modernizare a rafinariei Petrobrazi, derulat pe o perioada de patru ani de OMV Petrom, s-a incheiat, iar investitiile totale s-au ridicat la aproximativ 600 de milioane de euro.

OMV Petrom mentioneaza ca programul de modernizare a rafinariei Petrobrazi a avut loc in perioada 2010 - 2014, iar principalul obiectiv al procesului de modernizare a fost cresterea competitivitatii.

Astfel, OMV Petrom poate procesa intreaga productie de titei din Romania intr-o singura rafinarie. Astfel, ajustarea capacitatii rafinariei Petrobrazi pana la 4,2 milioane tone/an va asigura procesarea eficienta a intregii productii de titei a companiei in Romania.

Consumul de benzina
era mai ridicat decat cel de motorina, insa in ultimii ani, acest trend a fost inversat.

„Cresterea ponderii motorinei in productia rafinariei Petrobrazi ne va ajuta sa raspundem mai
bine cererii de pe piata din Romania. In trecut, la momentul proiectarii rafinariei, consumul de benzina
era mai ridicat decat cel de motorina, insa in ultimii ani, acest trend a fost inversat”, sustine Neil Anthony Morgan, membru al directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de rafinare si marketing.

In urma procesului de modernizare, motorina si kerosenul vor avea o pondere de pana la 45% in structura de produse obtinute la Petrobrazi, in timp ce capacitatea de productie pentru motorina a crescut la 1,5 milioane de tone, de la 900.000 de tone, cat era in 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri