Volumul vanzarilor de ciment si clincher ale grupului elvetian Holcim in Romania a stagnat in primul semestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce divizia de agregate a consemnat o scadere de 18,9%.

Pretul cimentului comercializat de Holcim in Romania a variat nesemnificativ, cu o scadere de numai 0,1%, la un volum al vanzarilor de ciment si clincher mai mic cu 0,3% fata de primele sase luni ale anului trecut.

In timp ce volumul vanzarilor de agregate a scazut puternic in primele sase luni, declinul a fost compensat de cresterea si mai rapida a pretului, care a urcat pe acest segment al afacerilor Holcim cu 28,7%. La nivel de grup, volumul vanzarilor de ciment a crescut cu 2% , la 70 de milioane de tone, in timp ce livrarile de agregate au stagnat la 69,6 milioane de tone.

Holcim Romania detine doua fabrici de ciment, in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 13 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Compania are aproximativ 950 de angajati.

Volumul vanzarilor de ciment si clincher ale grupului elvetian Holcim in Romania au crescut in primul trimestru din acest an cu 5,1%, potrivit unui raport al companiei. Preturile la ciment si clincher au urcat totodata cu 6,6% in moneda locala, se spune in raport. Pe piata agregatelor, Holcim a inregistrat in Romania o scadere de 16,3% a livrarilor, insa preturile au afisat o crestere de 39,1%.

Holcim concureaza pe piata romaneasca cu grupurile Lafarge (Franta) si HeidelbergCement din Germania.
Holcim si Lafarge au convenit la inceputul lunii aprilie o fuziune prin schimb de actiuni, care va crea cel mai mare producator de ciment din lume si va presupune vanzarea de active, mai ales in Europa, pentru a obtine aprobarile autoritatilor de reglementare.

Operatiunile Lafarge din Romania sunt propuse spre vanzare, in cadrul fuziunii cu Holcim, prezent de asemenea pe piata locala. Cei doi producatori de materiale de constructii au anuntat la 7 iulie o lista cu activele pe care intentioneaza sa le vanda pentru a obtine acordul autoritatilor de reglementare pentru fuziune, iar in tari precum Germania, Romania si Ungaria, Holcim si Lafarge au ales sa vanda in totalitate activele uneia dintre companii si sa le pastreze pe ale celeilalte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri