Rompetrol Rafinare (RRC) a raportat pentru primul semestru pierderi de aproape 47 milioane dolari, cu 40% mai mici fata de nivelul de 78,43 milioane dolari inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce cifra de afaceri bruta a crescut cu 41%, la 2,78 miliarde dolari. Rompetrol Rafinare, parte a KMG International, fostul grup Rompetrol, a inregistrat in primele sase luni ale anului trecut o cifra de afaceri bruta de 1,96 miliarde de dolari.

"Indicatorii financiari au fost sustinuti in principal de rezultatele operationale pozitive - materiile prime procesate (+46%), vanzarile de carburanti pe piata interna (+24%) si la export (+75%), dar si de reducerea costurilor de procesare prin cresterea eficientei energetice si mentinerea disponibilitatii mecanico-operationale", se arata intr-un comunicat al companiei transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti, citat de Mediafax.

In perioada analizata, compania a consemnat un profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de 25,48 milioane de dolari, fata de un rezultat negativ de 8,21 milioane de dolari in primele sase luni ale anului trecut.

Rafinariile companiei, Petromidia si Vega, au prelucrat in primul semestru peste 2,4 milioane tone de materie prima, cu 46% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut. Pe partea de rafinare si petrochimie, compania a raportat afaceri brute de 2,55 miliarde de dolari, cu 53% peste nivelul de 1,67 miliarde de dolari atins in intervalul similar din 2013, fiind influentate de cresterea volumelor vandute si a cotatiilor internationale ale produselor petroliere.

Pierderile aferente sectorului de rafinare au scazut in intervalul analizat cu 28,8%, de la 78,37 milioane de dolari la 55,79 milioane de dolari.
Segmentul de rafinare si petrochimie cuprinde rezultatele Rompetrol Rafinare (care opereaza rafinariile Petromidia si Vega) impreuna cu activitatea petrochimica si rezultatele Rompetrol Petrochemicals.

Exporturile Rompetrol Rafinare au depasit 1 miliard de dolari in prima jumatate a anului, iar compania estimeaza ca in intregul an 2014 va exporta cu 20% mai mmulte produse comparativ cu nivelul de 1,7 miliarde de dolari atins in 2013. Cifra de afaceri consemnata de Rompetrol Rafinare in zona distributiei de carburanti a crescut in intervalul analizat cu 28% in primul semestru, de la 1,17 miliarde de dolari la 1,49 miliarde de dolari.

Compania a inregistrat pe acest segment un profit net de 6,93 milioane de dolari, de la 324.136 de dolari in perioada similara a anului trecut. Vanzarile totale de carburanti prin Rompetrol Downstream, divizia de retail a KMG International in Romania, au urcat cu 18% in primul semestru, de la 743.000 de tone la 881.000 de tone, se spune in comunicat.

In Romania, compania opereaza peste 744 puncte de distributie carburanti, 230 de statii de gaz petrolier lichifiat, 9.000 de puncte de distributie a buteliilor si trei statii de imbuteliere a gazului petrolier lichefiat. Segmentul de distributie cuprinde rezultatele subsidiarelor Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas.

Rezultatele sunt neauditate si consolidate, iar raportarea a fost realizata conform Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS), se mentioneaza in comunicat. Situatiile financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ rezultatele Rompetrol Rafinare si ale subsidiarelor Rompetrol Petrochemical, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas.KMG International este detinut de compania petroliera de stat KazMunaiGaz din Kazahstan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri