Vanzarile producatorului farmaceutic Biofarm Bucuresti (BIO) au crescut cu 4,7% in primul semestru, la 61,1 milioane de lei (13,7 milioane de euro), in timp ce profitul a urcat cu 9%, la 14,74 milioane de lei (3,3 milioane de euro).

In primele sase luni ale anului trecut, compania a inregistrat vanzari de 58,37 milioane de lei si un castig de 13,54 milioane de lei. Rezultatul Biofarm din primul semestru al anului trecut a fost influentat pozitiv de venituri financiare nete de 1,4 milioane de lei, fata de 77.000 de lei in primele sase luni din acest an, se arata intr-un raport fianciar transmis, joi, Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de companie, relateaza Mediafax.

Biofarm a contabilizat, insa, cheltuieli mai mici cu impozitele in acest an, de 734.000 de lei, comparativ cu 2,12 milioane de lei in urma cu un an. Compania este controlata de SIF Muntenia (SIF4), cu 51,7% din actiuni, in timp ce alti actionari importanti sunt SIF Banat-Crisana (SIF1), cu 21,3%, si SIF Moldova (SIF2), cu 13,8%.

Actiunile Biofarm au inchis joi in scadere cu 1,3%, la 0,281 lei, cotatie la care capitalizarea se situeaza la 307,6 milioane de lei (69,3 milioane de euro). (Sumele in euro pentru vanzari si profit au fost calculate folosind cursul mediu BNR pentru primul semestru, de 4,4645 lei/euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri