Compania farmaceutica Ropharma Brasov (RPH) a inregistrat in primul semestru venituri din exploatare de 204,4 milioane de lei (45,8 milioane de euro), in declin cu 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul a crescut cu 35%, in urma reducerii costurilor financiare.

Profitul din activitati continue a crescut cu 35%, de la 3 milioane de lei in primele sase luni ale anului trecut la 4,07 milioane de lei (911.600 euro), dupa ce costurile financiare au fost reduse in acest interval cu aproape 80%, de la 2,6 milioane de lei la 600.000 de lei. Veniturile nete din vanzari au consemnat un declin tot de 2%, de la 206,3 milioane de lei la 203 milioane de lei (45,47 milioane de euro), relateaza Mediafax.

Compania si-a redus cheltuielile din exploatare cu 2%, de la 202,9 milioane de lei la 199,7 milioane de lei (44,7 milioane de euro), ca urmare a scaderii cu peste 2 milioane de lei a costului bunurilor vandute. Ropharma estimeaza pentru acest an o crestere cu 25% a profitului, la 9 milioane lei, si cu 5% a vanzarilor, la 430 milioane lei.

Anul trecut, vanzarile companiei au crescut nesemnificativ, la 411,2 milioane lei (93 milioane euro), iar profitul a avansat cu aproape 3%, la 7,2 milioane lei (1,6 milioane euro). Ropharma are doua unitati de productie in Targu Mures si Chisinau, unde fabrica suplimente alimentare si medicamente. Compania de distributie are cinci depozite, iar reteaua proprie de farmacii cuprinde 115 unitati.

Potrivit celor mai recente raportari de la BVB, omul de afaceri Mihai Miron detine indirect 31,65% din actiunile Ropharma. Prin Rimia Investments, el controleaza 14,12% din actiuni, iar prin ADD Pharmaceuticals 17,53%. Ambele firme sunt inregistrate in Cipru. Arrow Pharmaceuticals, firma inregistrata in SUA, controleaza 31,29% din actiunile Ropharma. In actionariatul Ropharma se regaseste fondul de pensii AZT Viitorul Tau - Allianz, care are 5,87% din titluri, precum si fondul de Pensii Administrat Privat ING, cu 4,99%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri