Economia Romania a intrat in recesiune tehnica, dupa ce a inregistrat potrivit datelor Eurostat doua trimestre consecutive de scadere a PIB. Cum s-a resimtit constractia economica in afaceri. Ioan Niculae, proprietarul Interagro considera ca o mare problema pe plan local a fost si cresterea pretului gazelor.

In contextul intrarii in recesiune tehnica, Ioan Niculae, proprietarul Interagro, vede ca solutie pentru stoparea contractiei PIB si in urmatoarele trimestre tinerea sub control a inputurilor, dupa modelul american. “Era de asteptata aceasta contractie daca ne uitam la rezultatele Petrom, EON care au inregistrat scaderi si care reprezinta niste indicatori. Gazul si energia cea mai ieftina sunt in SUA. Noi procedam total invers, am dublat pretul gazelor pentru consumatorii industriali. Ne vom scufunda altfel, trebuie corectate greselile facute in ultimii 2 ani”, a precizat Niculae.

Romania a reintrat in recesiune tehnica, dupa doua trimestre consecutive de contractie a PIB, Romania nu doar ca a avut cea mai slaba performanta din regiune, dar a inregistrat si cea mai mare scadere economica trimestriala din UE 28, de -1%, potrivit datelor publicate de Eurostat. INS a revizuit in secret datele privind evolutia din T1 2014, care au fost trimise doar catre Comisia Europeana si nu au fost anuntate in mod public. Acestea confirma recesiunea tehnica dupa transformarea cresterii din T1, de 0,2%, intr-o contractie de 0,2%. Romania este de altfel si singura tara din regiune care a inregistrat o scadere a PIB.

Cititi si opiniile altor manageri sau oameni de afaceri romani despre contractia economiei locale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri