Takata-Petri a realizat, pana acum, cea mai mare investitie din judetul Sibiu, in fabrica din Zona Industriala Vest japonezii au adus nu mai putin de 29,5 milioane de dolari.
Statisticile Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Sibiu indica faptul ca cea mai mare investitie din acest an din judetul Sibiu apartine celor de la Takata-Petri. Japonezii au 650 de angajati si intentioneaza sa ajunga la 1.000 pana la sfarsitul anului. Campania de angajari continua pana la mijlocul anului viitor, cand, conform planului, Takata ar urma sa aiba 1.200 de angajati, informeaza NewsIn.

Takata - Petri face parte din concernul multinational Takata Corporation, producator de componente de siguranta pentru industria de automobile. Takata - Petri are ca obiect de activitate productia de airbaguri, venind astfel in intampinarea necesitatii de sporire a sigurantei pasagerilor automobilului.

Dupa Takata-Petri, conform datelor DGFP, la capitolul investitii sunt olandezii de la Marquadt (comutataoare electromecanice si sisteme de comutare pentru industria auto), care au adus cu ei peste 23 de milioane de dolari. Fabrica Marquadt de la Sibiu produce panouri de comanda pentru iluminatul autovehiuculelor, consola mediana, volan precum si senzori pentru sistemele fara cheie.

Tot o investitie din Zona Industriala Vest se afla si pe locul trei. Este vorba de Brandl (componente auto), cu peste cinci milioane de dolari investite. Oamenii de afaceri locali isi fac simtita prezenta pe locul cinci, prin Ana Oil, care au inregistrat pana acum o investitie de trei milioane de dolari.

La capitolul cifre de afaceri, in afara celor 24 de mari contribuabili trecuti in administrarea financiara a Directiei de la Bucuresti, pe primul loc intr-un top care ia cifra de afaceri drept criteriu stau mediesenii de la Armax Gaz (filtre de gaze naturale, separatoare, instalatii transportabile de testare a parametrilor sondelor de gaze naturale, statii de uscare gaz metan cu trietilenglicol, incalzitoare de titei si gaze, echipamente de siguranta si protectie).

Pe locul doi sunt cei de la Ana Oil, pe locul trei, benzinarii de la Euroil, iar pe patru sta consortiul celor de la Kirschbaum (constructii). Producator de huse auto, investitia franceza de la Faurecia este pe locul cinci, iar pe sase sunt cei de la Sibofarm. Urmatoarele trei locuri sunt ocupate de Remat, Alcomsib (lant regional de supermarket-uri cu produse alimentare si nealimentare) si Con-A (constructii).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri