Tariful pentru transportul si distributia energiei termice in Capitala ar putea creste cu 10,7% pentru consumatori casnici si cu 21,41% pentru non-casnici, potrivit unui proiect de hotarare a Consiliului General al Capitalei, dupa ce, de la 1 ianuarie 2014, a fost majorat pretul de productie.

Potrivit reprezentantilor Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), de la 1 ianuarie, prin deciziile Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) din 27 noiembrie 2013, pretul de producere al energiei termice a crescut la toti cei trei producatori care deservesc Capitala.

In Bucuresti, energia termica este produsa de Elcen, CET Grivita si Vest-Energo si furnizata de Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET). In aceste conditii a fost necesar sa se reactualizeze si tarifele de transport si distributie practicate de RADET, arata reprezentantii PMB, potrivit Mediafax.

Propunerile de majorare a tarifului de transport si distributie au fost avizate de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilitati Publice. Astfel, proiectul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) prevede ca tariful pentru consumatorii casnici creste cu 10,7 la suta, respectiv de la 106,24 lei, la 117,61 lei pe gigacalorie, si cu 21,41 la suta, de la 106,24 lei la 128,99 lei pe gigacalorie, pentru consumatorii non-casnici.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat ca va analiza posibilitatea de a subventiona aceasta majorare, astfel incat populatia din Bucuresti sa nu fie afectata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri