Compania Grup Feroviar Roman (GFR), detinuta de omul de afaceri Gruia Stoica, concediaza 66 de salariati de la punctul de lucru Aninoasa dupa ce a pierdut, in favoarea CFR Marfa, o licitatie de transport carbune organizata de Complexul Energetic Hunedoara.

Licitatia pentru contractul "Transport carbune energetic pe calea ferata intre punctele de expeditie ale furnizorilor si statia CFR Mintia, respectiv Antestatie Triaj Sucursala Electrocentrale Paroseni si a serviciilor de transport carbune brut de la statiile CFR Petrosani, Livezeni si Lupeni la HM Vulcan, respectiv a serviciilor de manevra feroviara pe liniile ferate industriale, proprietate CEH - SA Petrosani" a fost adjudecata in luna iulie de CFR Marfa, pentru 44,6 milioane lei fara TVA.

Contractul a fost incheiat pentru o perioada de un an. In urma pierderii contractului de servicii pentru acest client si pe fondul lipsei de proiecte noi care sa genereze alte venituri in zona acestui punct de lucru, AGA Grup Feroviar Roman a decis concedierea a 66 de salariati.

Procedura referitoare la angajatii care urmeaza sa fie concediati este in curs de desfasurare si se va incheia la sfarsitul lunii august. GFR avea la finele anului trecut un numar mediu de 1.220 de salariati si este al doilea cel mai mare transportator feroviar de marfa local, dupa CFR Marfa, scrie Mediafax.

Cei doi transportatori feroviari sunt competitori in cadrul unei licitatii similare de transport carbune, organizata de Complexul Energetic Oltenia, unde asocierea din care face parte GFR a solicitat suma de 255 milioane lei, iar CFR Marfa a cerut 256 milioane lei.

CFR Marfa a solicitat anularea licitatiei organizate de CE Oltenia, cererea fiind respinsa insa de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), care a dispus la finele lunii iunie continuarea procedurii.

GFR a castigat anul trecut procedura de privatizare a CFR Marfa, insa transferul de actiuni nu a putut fi finalizat pana la termenul limita, 14 octombrie, intrucat unele banci creditoare ale transportatorului feroviar de stat nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri