Targu Jiu, poate unul dintre cele mai ocolite orase din tara de marii jucatori din piata de bricolaj, va fi vedeta toamnei, cand Dedeman si Praktiker, doi dintre cei mai mari jucatori din piata de profil, dau startul investitiilor in zona de sud vest a tarii.

Cu intentia de a-si dezvolta business-urile in polii de business, retailerii in bricolaj au franat dezvoltarea in zona de sud – vest a tarii, astfel ca orasul Targu Jiu a fost ocolit de marii jucatori din industrie. Atat Praktiker, cat si Dedeman vor inaugura pe acest final de an cate un spatiu de bricolaj in oras, prima inaugurare fiind cea a grupului Praktiker, in data de 12 septembrie.

Praktiker deschide magazinul din Targu Jiu pe 12 septembrie

Magazinul Praktiker din Targu Jiu urmeaza sa fie inaugurat saptamana viitoare, vineri, pe 12 septembrie. Pentru Praktiker este prima inaugurare de magazin dupa mai multi ani de “seceta”, noul management al companiei punand mare accent in prezent pe dezvoltare si recastigarea cotei de piata pierdute in ultima perioada.

Sub conducerea omului de afaceri turc Omer Susli, care la inceputul acestui an a preluat operatiunile companiei de la grupul Praktiker din Germania, lantul de bricolaj ar urma sa isi reia dezvoltarea pe plan local, pentru ca pana la finalul anului sa numere 29 de magazine. Planul omului de afaceri este acela de a ajunge la o retea de 45 de unitati in toata tara in urmatorii doi ani. „Pana la finalul anului 2014 suntem increzatori ca vom reusi sa ne repozitionam. Intentionam sa crestem profitabilitatea magazinelor existente, mai mult, ne dorim ca in urmatorii doi ani sa extindem reteaua la 45 de magazine” , a declarat Omer Susli, proprietarul Praktiker.

Cu un business care a scazut puternic, ajungand la doar un pas de insolventa, Praktiker, sub noua conducere, isi va reincepe ofensiva pe piata de bricolaj, un segment care in ultimii ani este dominat de catre jucatorii locali precum Dedeman, Arabesque sau Ambient. Omer Susli are in plan ca in urmatorii doi ani sa isi extinda operatiunile la nivel local cu inca 18 magazine, de la 27 cate detine in prezent, la 45 pana in 2016. Parte a acestei strategii va fi demarata inca din acest an, cand omul de afaceri planuieste sa deschida doua noi unitati Praktiker – in Targu-Jiu si la Giurgiu.

Planurile Dedeman pe piata de bricolaj

Dedeman, retailerul bacauan condus de catre fratii Dragos Paval si Adrian Paval, care anul trecut a depasit pragul de 600 de milioane euro, a deschis in prima parte a acestui an un magazin in Sibiu, iar la finalul verii a inaugurat un centru comercial in orasul Deva. Toamna lui 2014 va aduce alte doua noi magazine pentru lantul de magazine de bricolaj – unul in Bucuresti (Colentina) – programat pentru a fi inaugurat pe data de 5 sepmtmbrie si altul la Targu Jiu, programat dupa jumatatea lunii.

Din planul anuntat de catre Dedeman, pe lista companiei se afla patru noi locatii ce urmeaza sa fie deschise in 2015, in Romania, in timp ce de anul viitor va incepe si ofensiva pe piata din Republica Moldova, acolo unde Dedeman va deschide doua magazine – in Chisinau si Balti.

Pe lista de viitoare magazine a Dedeman se afla judetele Satu Mare, Bihor, Giurgiu si Ialomita, in momentul de fata patru din cele opt judete care le-ar aduce bacauanilor o acoperite teritoriala de 100%. Potrivit informatiilor comunicate de catre retailerul de bricolaj, Dedeman are in plan sa deschida anual intre 4 – 5 magazine, pana in 2015 compania planuind sa ajunga la 45 de unitati. In medie, magazinele Dedeman au suprafete cuprinse intre 6.000 – 18.000 mp, investitia medie intr-o astfel de unitate situandu-se in jurul pragului de 10 milioane de euro.

Targu Jiu, un nou pol de afaceri?

Targu Jiu, oras cu circa 80.000 de locuitori, va deveni la finalul acestui an una dintre cele mai “fierbinti” locatii pe harta investitiilor, mai ales ca in luna octombrie va avea loc inaugurarea centrului comercial Targu Jiu Shopping Center in care se vor regasi nume mari din industria de retail, printre care Carrefour, H&M sau McDonald’s. In momentul de fata orasul cunoscut pentru mai multe obiective turistice printre care Coloana Infinitului, Masa Tacerii sau Poarta Tacerii, gazduieste o serie de spatii comerciale, printre care Kaufland, LIDL, supermarketuri Succes, magazine Profi, Flanco, dar si mai multe centre comeciale Lotus.

Venirea Praktiker si Dedeman in Targu Jiu va intari prezenta retailerilor de bricolaj in zona de sud vest a tarii, acolo unde momentan Craiova detine cele mai multe spatii comerciale.

Piata locala de bricolaj, estimata la o valoare de circa 2 miliarde de euro, traverseaza o perioada marcata de exituri, schimbari si achizitii, in prin plan fiind britanicii de la Kingfisher, Praktiker, Leroy Merlin, dar si Dedeman, care in toata perioada crizei a investit continuu in dezvoltarea retelei la nivelul intregii tari. Principalii jucatori pe piata locala de bricolaj sunt Dedeman, Ambient, Kingfisher, Praktiker, Hornbach, sau Mr. Bricolage.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri