Symmetrica, unul dintre cei mai importanti producatori locali de pavele si borduri vibropresate, isi continua planurile de investitii si aloca 1,5 milioane de euro pentru extinderea fabricii din Sintereag, Jud. Bistrita-Nasaud, printr-o noua linie de productie.

”Decizia extinderii fabricii din apropiere de Bistrita a venit natural, fiind determinata cu precadere de cresterea cererii in regiune. In plus, aceasta face parte din planul strategic de consolidare a pozitiei pe piata de pavele si borduri vibropresate, dar are ca scop si marirea portofoliului de produse”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmatiilor sale, fondurile alocate pentru noua linie de productie se ridica la 1,5 milioane de euro, Symmetrica ajungand astfel la investitii totale de 24,5 milioane de euro in ultimii 20 de ani. In acest moment, Symmetrica detine cinci unitati de productie pe piata locala, avand astfel o acoperire geografica ce ii permite sa realizeze livrari rapide si la preturi competitive in cea mai mare parte a tarii.

In ceea ce priveste fabrica din Sintereag, Bistrita-Nasaud, reprezentantul companiei a afirmat ca aceasta a fost gandita pentru a livra produse in zonele de Nord-Vest si Centru ale tarii, la preturi competitive determinate de pozitionarea in apropierea furnizorilor de materie prima si accesul facil la rute de transport.

Symmetrica: capacitate de productie de 13.500 m produse pe zi

Noua linie de productie din fabrica de la Sintereag va fi amplasata intr-o hala cu o suprafata de 800 mp si va fi inaugurata in 2015, lucrarile fiind deja demarate. Aceasta este localizata in apropierea liniei deschise in 2012 si va dispune de spatii speciale pentru depozite de agregate, silozuri, etc.

„Investitia de 1,5 milioane de euro in aceasta linie a provenit, in proportie de 30% din fonduri proprii, restul fiind asigurat prin credite bancare”, a mai declarat Sebastian Bobu. In ceea ce priveste numarul de angajati, Sebastian Bobu a afirmat ca, tinand cont de faptul ca linia de productie este una de ultima generatie, complet automatizata, aceasta va avea nevoie de 12 angajati, angrenati in special in activitatea de productie.

„Linia de productie ce urmeaza a fi inaugurata va avea o capacitate de 2.000 m de produse pe zi (pavele si borduri). Astfel, Symmetrica ajunge la o capacitate totala de productie de 13.500 m de pavele si borduri zilnic”, a mai spus Sebastian Bobu.

Potrivit afirmatiilor sale, inaugurarea noii linii de productie va avea un impact pozitiv atat in evolutia cotei de piata a Symmetrica, dar si a cifrei de afaceri. In acest moment, compania detine cca. 24% din piata locala de profil, iar in 2013 business-ul a ajuns la o valoare de aproximativ 68,1 milioane de lei (15,4 milioane de euro).

Principalii concurenti ai Symmetrica la nivel local sunt Semmelrock Stein sau Elis Pavaje.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri