Elis Pavaje, unul dintre cei mai mari producatori de pavele si borduri din Romania, a incheiat un parteneriat cu Primaria municipiului Alba Iulia, in vederea realizarii lucrarilor de reamenajare a centrului orasului. Proiectul de modernizare a fost demarat de primarie la inceputul lunii septembrie, valoarea totala a contractului de lucrari incheiat cu Elis Pavaje fiind de 4,67 milioane de lei, dintre care 1,4 milioane prevazuti pentru acest an.

Proiectul, cu o perioada de desfasurare de 12 luni, consta in reconfigurarea strazii centrale Tudor Vladimirescu, a zonelor pietonale si a celor verzi, reamenajarea intersectiilor, precum si amenajarea a doua sensuri giratorii si a peste 133 de parcari, pe laturile estica si vestica ale strazii. Prima etapa a proiectului este dedicata executarii lucrarilor tehnice, a retelelelor subterane si a celor de iluminat public si relocarii unor conducte. In partea a doua urmeaza lucrarile de design urban si peisagistica: amenajarea locurilor de relaxare pentru pietoni, a zonelor verzi cu plantatii joase si inalte, montarea unui sistem de irigatii precum si a unui mobilier urban nou.

Contractul de lucrari consta in furnizarea de servicii de proiectare si consultanta in amenajarile exterioare, furnizarea de pavaj, borduri si rigole, dar si in realizarea serviciilor de montaj a pavajului trotuarelor si a parcarilor din zona centrala. In functie de destinatia spatiului, pentru amenajarea optima se vor folosi atat pavele de uz rezidential cat si de uz industrial, fabricate din beton de calitate superioara, vibropresat. In executarea zonelor de amenajare se vor folosi modele de pavaj din beton vibropresat compact, pavaj Eco si piatra cubica, toate fiind montate pe o caseta refacuta in adancime de aproximativ 60 cm.

“Alba este casa noastra si locul din care a pornit povestea Elis Pavaje. Prin implicarea in acest proiect, vrem sa raspundem nevoii comunitatii de a beneficia de avantajele unui oras modern si aerisit, dotat cu spatii utilitare si recreative, necesare vietii cotidiene” a declarat Emil Gota, director general Elis Pavaje.



Avantajele amenajarii exterioare cu pavele vibropresate includ, pe langa functia estetica, rezistenta foarte buna la uzura si la ciclurile de inghet-dezghet, durabilitate si flexibilitate, intretinerea mai usoara si aerisirea solului. Pavajele asigura o stabilitate foarte buna suprafetelor pavate si, comparativ cu betonul turnat, nu apar crapaturi.

Cu peste 400 de angajati, Elis Pavaje detine doua fabrici, in Petresti (judetul Alba) si Stoenesti (judetul Prahova), si este controlata de Emil Elisiu Gota si Vasile Gota. Afacerile Elis Pavaje s-au ridicat anul trecut la circa 23 milioane de euro.

Principalii concurenti ai Elis Pavaje pe piata locala sunt sucevenii de la Symmetrica si Semmelrock, parte a grupului austriac Wienerberger.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri