Premierul Ponta, prezent vineri la evenimentul de lansare a Telekom, a declarat ca prezenta acestui brand in Romania va creste competitia pe piata interna, in avantajul consmatorilor. Totodata, premierul a multumit companiilor Romtelecom si Cosmote, care devin Telekom, ca isi platesc taxele chiar si atunci cand acestea sunt "prea mari".

Premierul Ponta a declarat, vineri, la conferinta de lansare a noii companii, ca intrarea pe piata romaneasca a Telekom este cel mai simplu si mai clar semn de incredere in Romania, iar consumatorii vor fi avantajati prin cresterea competitiei in domeniu.

Ponta a aratat ca Telekom poate fi considerat astfel ca un "membru de familie", nu doar din perspectiva faptului ca Guvernul "este inca actionar la Romtelecom", dar si prin faptul ca Romtelecom si Cosmote sustin 7.000 de locuri de munca, iar investitiile acestora in ultimii cinci se ridica la peste un miliard de euro, informeaza Mediafax.

Seful guvernului a adaugat ca e de datoria sa sa multumeasca firmelor care asigura locuri de munca si isi platesc taxele, chiar daca uneori sunt prea mari. "Va multumesc ca sunteti companie/companii care isi platesc taxele chiar si cand acestea uneori sunt prea mari", a spus Ponta.

Reducerea CAS, adusa in discutie cu prilejul lansarii Telekom

El a amintit ca in perioada urmatoare vor fi reduse cu cinci puncte procentuale contributiile de asigurari sociale, masura ce va ajuta companiile si va raspunde astfel celor care critica fiscalitatea excesiva. Intrebat de presa daca Guvernul intentioneaza sa vanda participatia sa la Romtelecom, Ponta a spus ca nu stie, dar ca Guvernul va fi un partener foarte bun, ca si pana acum, iar propunerea primita public de la Telekom de a fi parteneri in e-government, sanatate sau educatie este mai interesanta si ar ajuta in mai mare masura societatea romaneasca.

Telekom Romania Communications si Telekom Romania Mobile Communications vor fi, de sambata, noile denumiri ale operatorilor Romtelecom si Cosmote Romania, schimbarea fiind parte a procesului de adoptare a brandului "Telekom" al grupului german Deutsche Telekom. Deutsche Telekom detine 40% din OTE Grup (Grecia), actionarul majoritar al celor doi operatori telecom locali, care in 2013 au avut afaceri cumulate de 1,07 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri