Fabrica de automobile Daewoo Craiova va fi scoasa la privatizare in a doua jumatate a lunii septembrie, toate documentele necesare declansarii acestui proces fiind \"aproape finalizate\"
"Curtea Districtuala din Incheon Seul urmeaza sa aprobe, saptamana viitoare, contractul semnat intre Ministerul Economiei si Daewoo Motors, dupa care, imediat, contractul va fi trimis in Guvern spre aprobare", a declarat pentru NewsIn, ministrul ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. Ministrul a mai aratat ca, dupa preluarea de catre stat a actiunilor producatorului de masini, Automobile Craiova SA va detine 100% din actiunile Daewoo Craiova.

Potrivit ministrului Economiei, care a facut parte din delegatia care l-a insotit pe presedintele Traian Basescu in vizita oficiala din SUA, companiile Ford si General Motors intentioneaza sa participe la privatizarea Daewoo Craiova. "Am discutat cu reprezentantii ambelor companii, care si-au reafirmat interesul pentru fabrica romaneasca. Am decis sa prelungim memorandumurile semnate intre noi. Aceste memorandumuri permit celor doua companii sa aiba acces la date siinformatii despre situatia Daewoo, in baza unor acorduri de confidentialitate", a adaugat Seres.

Ministrul a mai spus ca Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a primit deja doua scrisori de interes pentru preluarea fabricii de masini din Craiova din partea Ford Motors si General Motors. Alte doua companii au mai trimis scrisori de interes pentru Daewoo Craiova: Renault-Nissan si Chery Automobile (China).

La jumatatea lunii iunie, Executivul a anuntat ca Daewoo Motors a acceptat sa cedeze statului roman actiunile detinute la Daewoo Craiova. Contractul semnat intre reprezentantii MEC si cei ai Daewoo Motors va trebui sa fie aprobat in prima instanta de catre Curtea Districtuala din Incheon Seul si apoi de citre Guvernul Romaniei. Daewoo Automobile Craiova nu a fost inclusa in acordul prin care compania americana General Motors a preluat, in 2002, o parte dintre activele firmeicoreene Daewoo Motors.

Daewoo Motor detine inca un pachet de 51%din actiunile producatorului auto din Craiova, iar diferenta de 49 la suta din capitalul social apartine Automobile Craiova, la care statul controleaza 72,4% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri