Luna iulie a insemnat o usoara revenire din punct de vedere al vanzarilor al pietei de aparatura electronica, electrocasnica si IT&C. Altex va inregistra in aceasta luna o cifra totala a vanzarilor de peste 15 milioane de euro.

Iulie a dat semnalul ca trend-ul se schimba, fiind prima luna in care s-au inregistrat cresteri. Ne asteptam ca piata sa se redreseze in continuare pana la sfarsitul anului si sa urmeze o dezvoltare mai alerta in 2007 si 2008, a declarat Dan Ostahie, Presedinte si CEO Altex.

Cu toate ca in ultimele zile ale lunii iulie s-au inregistrat scaderi ale vanzarilor din cauza vremii caniculare, care a determinat o scadere a apetitului pentru cumparaturi, Altex a reusit sa-si creasca pragul vanzarilor.

Potrivit sefului Altex, piata de profil a dat semne de revenire in lunca iulie dupa ce s-a cunoscut un ritm de scadere ca urmare a nivelului foarte ridicat de consum prin creditare din perioada 2003-2005, dar si a politicii Bancii Nationale de temperare a consumului prin contractarea de credite.

"Ne asteptam ca in cel de-al doilea semestru al acestui an valoarea totala a pietei sa fie egala cu cea din aceeasi perioada a anului trecut," a declarat recent pentru Wall-Street Dan Ostahie.

Singurele categorii de produse care si-au pastrat aceeasi dinamica de vanzare pe tot parcursul lunii au fost aparatele de aer conditionat si aparatele frigorifice.

Astfel, luna iulie a inregistrat o usoara crestere a vanzarilor si ne asteptam ca piata romaneasca de retail de electronice, electrocasnice si IT&C sa se redreseze spre sfarsitul anului.

Altex este cel mai mare retailer de electronice si eletrocasnice din tara si a realizat in 2005 o cifra de afaceri de 275 de milioane de euro si un profit net de 7,5 milioane de euro. Astfel, afacerea Altex aproape s-a dublat comparativ cu 2004, cand a raportat afaceri de aproximativ 146 mil. euro .
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri