Compania petroliera Petroceltic a raportat miercuri pierderi de 57,4 milioane de dolari in primul semestru, fata de un rezultat negativ de 16,1 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, cauzate, in principal, de amortizarea cheltuilelor de exploatare in Romania, Kurdistan si Egipt.

Petroceltic, companie inregistrata in Irlanda, detine 40% din drepturile comerciale asupra blocurilor Ex-28 Est Cobalcescu si Ex-27 Muridava in sectorul romanesc al Marii Negre si este operatorul lucrarilor de explorare din aceste perimetre, care se intind pe o suprafata totala de aproximativ 2.000 de kilometri patrati.

Compania a inregistrat cheltuieli de exploatare in valoare totala de 64,3 milioane de dolari in primele sase luni ale anului, dintre care 8,1 milioane de dolari pentru forarea celui de-al doilea put in perimetrele din Romania, se arata in raportul financiar al companiei.

Putul Muridava-1 a fost forat la finele primului trimestru, la o adancime de 2.747 metri. Costul lucrarii a fost amortizat, deoarece nu au fost descoperite suficiente cantitati de hidrocarburi pentru a incepe exploatarea comerciala, potrivit companiei.

Petroceltic are un buget de investitii de 27 de milioane de dolari pentru perimetrele din Romania, unde intentioneaza sa foreze trei puturi de exploatare. Compania a obtinut in octombrie 2011 licente de exploatare pentru o perioada initiala de trei ani, care poate fi extinsa cu pana la sapte ani.

"Autoritatile romane au indicat recent ca sustin extinderea perioadei initiale de exploatare cu 18 luni, iar partenerii Petroceltic pentru fiecare din licentele detinute analizeaza in prezent rezultatele celor mai recente forari raportat la datele existente pentru a evalua posibilele zone care pot fi explorate pe viitor," se arata in raportul Petroceltic.

Petroceltic cauta petrol si gaze la blocurile Muridava si Cobalcescu, continuand proiectele de explorare de anul trecut, cand a investit in Romania 20 milioane de dolari, potrivit datelor companiei.

Compania estimeaza cheltuieli de investitii in valoare totala de 100 milioane de dolari anul acesta in perimetrele din Romania, Bulgaria, Italia, Grecia, Algeria, Egipt si Kurdistanul irakian.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri