Producatorul irlandez de ciment CRH ar putea prelua activele pe care Lafarge si Holcim trebuie sa le vanda pentru a putea incheia fuziunea, inclusiv pe cele din Romania, au declarat unele surse citate de Reuters.

Holcim si Lafarge trebuie sa vanda o parte dintre activele pe care le detin, pentru a obtine aprobarea necesara pentru a incheia fuziunea. Astfel, decizia celor doua companii a fost ca in tari precum Romania, Germania si Ungaria sa vanda in totalitate activele uneia dintre companii si sa le pastreze pe ale celeilalte.

In cazul Romaniei, vor fi vandute operatiunile producatorului francez de ciment Lafarge, care detine doua fabrici de ciment, la Medgidia si Hoghiz, si o statie de macinare, la Targu Jiu, precizeaza Mediafax.

De cealalta parte, Holcim Romania detine doua fabrici de ciment, in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 13 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti.

Holcim si Lafarge au convenit la inceputul lunii aprilie o fuziune prin schimb de actiuni, care va crea cel mai mare producator de ciment din lume, cu vanzari anuale de 44 de miliarde de dolari. Holcim a refuzat sa comenteze informatiile potrivit carora CRH va face o oferta de cumparare a portofoliului de active, unul dintre purtatorii de cuvant ai companiei elvetiene precizand ca negocierile cu potentialii cumparatori au inceput in luna august, asa cum era stabilit.

Pe langa CRH, patru asocieri de companii analizeaza, de asemenea, posibilitatea de a cumpara intregul portofoliu de active, evaluat la 5 pana la 7 miliarde de euro, noteaza Reuters. Unul dintre aceste patru consortii este format din Blackstone, Cinven si fondul de pensii din Canada CPP, iar Advent si BC Partners vor licita impreuna, potrivit surselor citate de Reuters.

Printre ofertanti, proprietarul Formula 1

De asemenea, CVC, proprietarul Formulei 1, va participa la licitatie alaturi de alti trei parteneri, iar cel de-al patrulea consortiu este format din compania de consultanta Bain, fondul de investitii Onex si inca o firma.

De altfel, Bernard Fontana, CEO-ul Holcim, a declarat ca peste 100 de firme care administreaza fonduri, precum si unii dintre competitori si-au exprimat interesul pentru cumpararea de active. El a precizat ca unele companii s-au aratat interesate sa cumpere intregul portofliu scos la vanzare.

Lafarge si Holcim au anuntat ca vor cere in mod oficial aprobarea institutiilor europene de reglementare la finalul lunii spetembrie, pentru a incheia fuziunea in prima jumatate din 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri