Fabrica de medicamente Polipharma Industries din Sibiu va incepe, de anul viitor, productia de produse oncologice.

Grupul Polisano din Sibiu a investit 60 milioane euro in fabrica de medicamente Polipharma Industries, atat in sectia de produse generice, cat si in cea de oncologice, a carui inaugurare este planificata pentru anul viitor, potrivit Mediafax.

"Pana in acest moment am investit 60 milioane euro, nu doar in sectia de generice, pe care sper sa le producem cat de curand, sa avem aprobarea ANM-ului, ci tn special la sectia de oncologice, injectabile, pe care o vom finaliza anul acesta si care inseamna cea mai moderna linie de productie care va exista in Romania si in sud estul Europei. O sa producem incepand de anul viitor atat flacoane, cat si seringi preumplute. Munca la aceasta sectie a inceput acum trei ani", a declarat Tudor Iures, directorul general al Polipharma Industries, prezent la ZF Pharma & Health Summit '14. El a precizat ca 20 milioane euro provin din fonduri europene, iar restul de la proprietarii fabricii, familia Vonica.

In prezent, Polipharma fabrica produse solide, dintre care 50 de suplimente alimentare si 10 medicamente eliberate fara prescriptie medicala. "Dorim in primul rand sa sustinem piata romaneasca cu produsele noastre, iar urmatorul pas va fi piata internationala", a aratat Iures. In ceea ce priveste afacerile fabricii, seful Polipharma a aratat ca cifra de afaceri a Polipharma Industries se va situa in acest an la 15 milioane lei, iar pentru anul viitor estimeaza 40 milioane lei. La finele lunii august, conducerea operationala a firmelor din grupul Polisano a fost preluata de avocatul Remus Borza, apropiat doctorului Ilie Vonica, fondatorul grupului, care s-a sinucis in urma cu doua luni. Ilie Vonica si sotia sa, Ioana Vonica, au fost audiati in luna mai la Politia Capitalei, iar ulterior sotia omului de afaceri a fost arestata in dosarul retetelor false. De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor detinute de Ioana Vonica.
Ilie Vonica s-a aruncat de pe acoperisul locuintei sale, de la o inaltime de circa opt metri, si a murit la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns in stare foarte grava.

La o luna dupa moartea lui Vonica, Tribunalul Bucuresti a decis ca sotia acestuia sa fie cercetata in stare de arest la domiciliu. Grupul de firme Polisano, cu activitati in productia si distributia de medicamente, servicii medicale integrate prestate prin intermediul retelei proprii de clinici si spitale, a avut in anul 2013 o cifra de afaceri de peste 400 de milioane euro, numarand 2000 de salariati. Remus Borza coordoneaza Societatea Civila Profesionala de Avocati "Borza si Asociatii", membra a grupului Borza si Asociatii, alaturi de firma de insolventa Euro Insol SPRL.

Sursa foto: Shutterstock.com/Medicamente

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri