Trendul de scadere inregistrat de distribuitorul de medicamente Polisano, dupa scandalul in care a fost implicat proprietarul companiei, Ilie Vonica, si dupa moartea acestuia, s-a oprit si chiar s-a inversat, a declarat directorul general al companiei, Octavian Iacob, potrivit Mediafax.

"A fost cel mai tragic an din istoria companiei. Intentionam sa mentinem afacerile. Mergem pe versiunea a doua de buget, din iunie, si perspectivele sunt bune, in ciuda schimbarilor din ultima perioada. S-a incheiat luna septembrie si s-a confirmat ca trendul de scadere al companiei s-a oprit si repornim cresterea", a aratat Iacob. El nu a dat detalii despre versiunea a doua de buget, aratand ca in prezent poarta discutii cu creditorii pentru refinantare.

"Pentru 2015 ne propunem crestere de 6%, mai mult decat ar creste piata. Polisano are capacitate sa creasca. Vom trece printr-o perioada de optimizare, iar investitiile vor fi doar pentru finalizarea proiectelor incepute in anii anteriori", a mai spus Iacob.

In 2013, Polisano a inregistrat o cifra de afceri de 330 milioane euro, in crestere cu peste 12% fata anul anterior, si un profit net de doua milioane euro. La finele lunii august, conducerea operationala a firmelor din grupul Polisano a fost preluata de avocatul Remus Borza, apropiat al doctorului Ilie Vonica, fondatorul grupului, care s-a sinucis in urma cu doua luni.

Ilie Vonica si sotia sa, Ioana Vonica, au fost audiati in luna mai la Politia Capitalei, iar ulterior sotia omului de afaceri a fost arestata in dosarul retetelor false. De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor detinute de Ioana Vonica. Ilie Vonica s-a aruncat de pe acoperisul locuintei sale, de la o inaltime de circa opt metri, si a murit la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns in stare foarte grava. La o luna dupa moartea lui Vonica, Tribunalul Bucuresti a decis ca sotia acestuia sa fie cercetata in stare de arest la domiciliu.

Grupul de firme Polisano, cu activitati in productia si distributia de medicamente, servicii medicale integrate prestate prin intermediul retelei proprii de clinici si spitale, a avut in anul 2013 o cifra de afaceri de peste 400 de milioane euro, numarand 2000 de salariati.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri