Companiile turcesti au investit peste 5 miliarde de euro in ultimii 20 de ani in Romania, iar investitiile oamenilor de afaceri nu se vor opri aici, planurile acestora fiind de a contribui cu inca 600 de milioane de dolari in urmatorii doi ani.

Cei mai mari investitori de origine turca din Romania si oameni de afaceri romani s-au reunit in aceasta saptamana la Forumul Economic Romano-Turc pentru a dezbate idei cu privire la dezvoltarea mediului de afaceri si a investitiilor care pot fi realizate in Romania. In contextul unor investitii de peste 5 miliarde de euro ale companiior turcesti in Romania in ultimii 20 de ani, plasarea de noi capitaluri in tara noastra a fost unul dintre principalele subiecte discutate in cadrul Forumului de Afaceri Romano-Turc. Luand in considerare cresterea continua a numarului de investitii incepand cu anul 2000, afaceristii prezenti la Forum prevad investirea in companii si proiecte romanesti a peste 600 de milioane de dolari in urmatorii 2 ani.

Printre invitatii Forumului de Afaceri Romano-Turc au fost si liderii unor mari companii, precum Kastamonu Romania, Turkish Airlines, Garanti Bank, Praktiker, Superlit, Glass Corp sau Rulmenti Barlad. Acestia au dezbatut alaturi de Victor Ponta, Prim Ministru al Romaniei, Nihat Zeybekçi, Ministrul turc al Economiei, dar si alti ministri din Guvernul Romaniei, teme precum promovarea tarii noastre ca o posibilitate continua de investitie si cooperarea economica dintre cele doua tari.

Victor Ponta: Comertul bilateral Romania - Turcia atinge anual 7 mld. dolari

Potrivit Prim-Ministrului, Victor Ponta, “Turcia este principalul partener, dupa Uniunea Europeana”, iar comertul bilateral atinge anual sapte miliarde de dolari. Forumul de Afaceri Romano-Turc a reusit sa reuneasca in acest an aproximativ 300 de oameni de afaceri si investitori romani si turci.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri