Consiliul Concurentei a declansat doua investigatii privind posibila incalcare a regulilor de concurenta de catre companiile Rombat si Caranda, active pe piata productiei, distributiei si comercializarii de baterii si acumulatori.

Prima investigatie are ca obiect posibile intelegeri intre Rombat Bistrita si unii furnizori si vanzatori finali privind stabilirea preturilor de vanzare a produselor. In cadrul acestei investigatii,au fost efectuate inspectii inopinate la noua companii, respectiv Rombat Bistrita, Fast Consignatie Dej, Fado Trade Oradea, Zetas Batrom Impex Nasaud, Romprioxim Impex Bistrita, Nelson Targoviste, Rubin Bistrita, Dova Com Bucuresti, Genamag Brasov, potrivit Mediafax.

Cea de a doua investigatie se refera la posiblie intelegeri anticoncurentiale intre Caranda Baterii Bucuresti si distribuitorii sai pe piata productiei, distributiei si comercializarii de acumulatori auto.

Companiile la care au fost efectuate inspectii, in cadrul acestei investigatii, sunt Caranda Baterii, Kovacs-Auto Moto Odorheiu Secuiesc, Mecantu Calarasi, Marcat Invest Pitesti, Alexandru Servcom Sibiu, Auto Alex Moldova Noua, Euromaster Tyre&Services Romania Voluntari, precum si in alte spatii/puncte de lucru in care acestea isi desfasoara activitatea.

Legea concurentei interzice orice intelegeri intre companii, decizii ale asociatiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect impiedicarea, restrangerea ori denaturarea concurentei, in special cele care privesc fixarea preturilor de vanzare. Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea de informatii si opinii referitoare la aceasta investigatie de la agentii economici terti, inclusiv concurenti si clienti ai partilor implicate.

Rombat este controlata de grupul sud-african Metaitar, iar anul trecut raportat afaceri de peste 69 milioane de euro. Caranda are capital romanesc, iar anul trecut a inregistrat afaceri de 43 milioane de lei.

Foto: Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri