Rafinaria Petrotel-Lukoil, situata langa Ploiesti, angajeaza circa 470 de salariati, insa pe intreaga platforma lucreaza aproximativ 900 de salariati. Indirect, pe orizontala, alte 2.500 de locuri de munca si in jur de 100 de firme depind direct de activitatea unitatii, societatea fiind si unul dintre marii exportatori ai Romaniei.

Conducerea Lukoil, grup controlat de catre oligarhul rus Vagit Alekperov, a dat ordinul pentru inchiderea rafinariei Petrotel din Ploiesti. Compania nu a depus notificari privind concedieri colective, insa reprezentantii sai au anuntat Garda de Mediu asupra opririi activitatii rafinariei, fara a preciza insa nici durata intreruperii, nici motivul. In plus, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au instituit ieri sechestrul pe titeiul, carburantii sau aditivii detinuti de catre Petrotel Lukoil la societatea de stat Oil Terminal, pana la acoperirea sumei de 1,039 miliarde de lei, cat reprezinta prejudiciul anchetat de catre oamenii legii.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri