Departamentul pentru Energie vrea sa interzica functionarilor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) sa lucreze in companii energetice mai devreme de trei ani de la plecarea din institutia de stat.

"Functionarii ANRE nu au voie sa detina actiuni in companii care fac afaceri cu societati din domeniul energetic. Functionarilor ANRE le este interzis sa detina actiuni in companii/fonduri care detin actiuni in companiile din energie care intra in sfera de reglementare a autoritatii, iar prevederea li se aplica inclusiv sotiilor si rudelor pana la gradul al doilea. Functionarii ANRE nu pot sa lucreze in cadrul companiilor din domeniul energetic decat dupa trei ani de la expirarea contractelor de munca semnate cu ANRE", potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie, noteaza Mediafax.

Propunerea Departamentului este inclusa intr-un proiect de lege si se afla in dezbatere publica. Scopul ei este definirea conflictelor de interese pentru angajatii ANRE. In cursul elaborarii acestui proiect de act normativ, expertii Departamentului pentru Energie au avut consultari preliminare si cu reprezentanti ai Agentiei Nationale de Integritate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri