Kingfisher a reamenajat inca sase foste magazine Bricostore, care vor fi redeschise vineri sub brandul Brico Depot, dupa ce grupul britanic a cumparat anul trecut cele 15 unitati Bricostore din Romania.

"Brico Depot anunta inaugurarea a sase noi «depozite», a caror transformare a inceput in luna august, ajungand astfel la opt unitati pe piata locala. Magazinele au fost realizate dupa modelul de afaceri de succes al Brico Depot, in urma achizitionarii celor 15 magazine Bricostore in luna iunie anul trecut", se arata intr-un comunicat al Brico Depot. Lucrarile la magazinele din Chiajna (Militari), Ploiesti, Pitesti, Brasov, Arad si Oradea au fost finalizate intr-un timp record, iar cele sase unitati vor fi deschise vineri, 17 octombrie, noteaza Mediafax.

"Cele sase magazine se adauga celor doua unitati deja operationale din Bucuresti, astfel ca detinem un total de opt magazine Brico Dépôt in tara. Vom continua procesul de transformare si pentru restul magazinelor, ale caror lucrari de renovare vor incepe in primul semestru din 2015", a declarat, in comunicat, Patrick Papot, director executiv adjunct Brico Depot Romania.

Brico Depot, detinut de compania britanica Kingfisher, opereaza in prezent in opt puncte comerciale, respectiv trei in Bucuresti - Pantelimon, Orhideea si Chiajna, si noile magazine deschise in tara, la Ploiesti, Pitesti, Brasov, Arad si Oradea. In magazinele noi lucreaza echipe de 70 de angajati.

Planurile pe termen lung, triplarea numarului de magazine

Kingfisher a anuntat, in aprilie anul trecut, achizitia de la compania franceza de retail Group Bresson a celor 15 magazine Bricostore din Romania, cu vanzari de 131 milioane de euro in 2012. Grupul a informat, de asemenea, ca ia in calcul posibilitatea cresterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.

Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher a inregistrat in primul semestru al anului fiscal 2014/2015, perioada februarie-iulie, vanzari de 42 milioane de lire sterline (51,66 milioane de euro) in Romania in cele 15 magazine Bricostore preluate de grup anul trecut. La finele primului semestru al acestui an, Kingfisher a raportat vanzari in Romania de 51 milioane de euro. Primele doua magazine in noul format au fost inaugurate in martie, iar grupul a anuntat ca va accelera procesul pentru celelalte 13 magazine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri