Henkel Romania si Henkel Bautechnik Romania, subsidiarele grupului german Henkel in Romania, au fuzionat, potrivit informatiilor publicate marti in Monitorul Oficial
Henkel Romania a fost infiintata in 1994 ca subsidiara a companiei germane Henkel si activeaza in domeniul distributiei de detergenti, produse de curatat si cosmetice. Henkel Bautechnik Romania face parte din grupul german Henkel si este activa pe piata productiei de adezivi pentru constructii si materiale pentru termoizolatii din 2002.

Henkel Romania a obtinut anul trecut un profit de 5,9 milioane lei noi la o cifra de afaceri de peste 186,5 milioane lei noi, iar Henkel Bautechnik Romania a avut anul trecut un profit de 24,4 milioane lei noi la o cifra de afaceri de peste 98 milioane lei noi, conform datelor publicate de companii in Monitorul Oficial.

Henkel Bautechnik Romania a alocat pana in prezent peste 10 milioane de euro modernizarii si dezvoltarii capacitatilor de productie existente. in primul trimestru din 2006, compania a facut investitii de peste 500.000 euro orientate catre cresterea capacitatii de productie, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Productia autohtona a companiei a ajuns sa reprezinte peste 90% din totalul cifrei de afaceri in 2005, potrivit datelor NewsIn. La nivel cantitativ, Henkel Bautechnik Romania a vandut in 2005 peste 170 de mii de tone de materiale de constructii, reprezentand o crestere cu peste 40% fata de 2004.

Grupul Henkel activeaza in domeniul productiei si distributiei de detergenti si produse pentru ingrijirea locuintei, cosmetice, produse igienice, adezivi comerciali si profesionali, grupul inregistrand in 2005 vanzari de 12 miliarde de euro la nivel mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri