Kingfisher, cel mai mare retailer specializat in bricolaj la nivel european, va continua procesul de modernizare al magazinelor Bricostore din Romania, compania urmand sa transforme cele sase spatii comerciale ramase in prima parte a anului viitor in magazine Brico Depot.

Britanicii au reusit sa transforme in mai putin de doua luni sase spatii Bricostore in Brico Depot, ajungand la opt magazine la nivelul intregii tari, din totalul de 15 cate au detinut francezii de la Bricostore in Romania.

“Transformarea magazinelor in depozite Brico Depot a fost o adevarata provocare, iar sa reusesti sa transformi sase magazine in mai putin de doua luni este o adevarata performanta. Nu vorbim doar de o schimbare de nume, ci de o schimbare de strategie si abordare complet diferita pe piata. Inca de la deschiderea primelor doua spatii Brico Depot am facut adjustari. (…) Vom incheia anul cu opt spatii tranformate, restul de sase urmand sa fie finalizate in prima jumatate a anului viitor”, a declarat Patrick Papot (foto mai jos), directorul general Brico Depot Romania.

(In imagine: Patrick Papot, director general Brico Depot Romania, alaturi de Ambasadorul Frantei in Romania - Francois Saint-Paul | FOTO: Patrick Vrabie, WALL-STREET.RO)

Kingfisher a intrat oficial pe piata din Romania in primavara anului trecut, o data cu achizitionarea operatiunilor francezilor de la Bricostore la nivel local. Britanicii au demarat procesul de modernizare a spatiilor comerciale in magazine Brico Depot inca de la inceputul acestui an, pentru ca in luna martie sa inaugureze primele doua magazine – in cartierul bucurestean Pantelimon si in zona Orhideea.

La finalul verii, in luna august, Kingfisher a inceput modernizarea mai multor magazine in spatii Brico Depot, pentru ca in mai putin de doua luni sa deschida pe piata alte sase noi magazine de profil. Astfel, vineri, 17 octombrie, retailerul britanic va deschide magazinele Brico Depot din Militari (Brico Depot Militari – Chiajna), Brico Depot Ploiesti, Brico Depot Pitesti, Brico Depot Brasov, Brico Depot Arad si Brico Depot Oradea.
Brico Depot va opera incepand de vineri in opt puncte comerciale: trei in Bucuresti – Pantelimon, Orhideea si Militari precum si la Ploiesti, Pitesti, Brasov, Arad si Oradea.

Inca sase magazine Bricostore care vor deveni spatii Brico Depot

Dupa modernizarea celor opt spatii Bricostore in depozite Brico Depot, in prima jumatate a anului viitor Kingfisher va demara transformarea altor sase magazine. Pe lista britanicilor vor intra magazinele Bricostore din Calarasi, Braila, Drobeta Turnu Severin, Suceava, Focsani, dar si cel mai mare magazin al retelei – Bricostore Baneasa, din Bucuresti.

Kingfisher vrea sa ajunga la 50 de magazine, dar fiecare unitate va avea de doua ori mai putini angajati

Britanicii de la Kingfisher vor sa ajunga la un numar de 50 de magazine (depozite) la nivel local in urmatorii ani, in incercarea de a ajunge pe Dedeman si Praktiker din cursa pentru extinderea teritoriala. Chiar si asa, noul profil al magazinelor Brico Depot este axat mai mult pe cantitate mare si pe un numar de angajati redus. Potrivit reprezentantilor Brico Depot, in fiecare magazin nou deschis vor lucra aproximativ 70 de angajati, aproximativ jumatate din personalul care lucra in magazinele Bricostore inainte de preluarea de catre Kingfisher.

Calculele wall-street.ro arata ca in momentul in care Brico Depot va ajunge in Romania la 50 de unitati, numarul de angajati va creste de circa trei ori, la 3.000 de salariati, in conditiile in care in momentul de fata, rivalul Dedeman, cu 33 de unitati, are peste 6.000 de angajati.

“Piata ne arata ca putem ajunge la 50 de depozite in Romania, in urmatorii ani. Nu avem restrictii: putem prelua alte firme, face achizitii, practic orice este posibil, insa nu stim care va fi ritmul si nici durata pe care se va putea intinde acest proces. Ne dorim sa ne miscam mai repede si vrem de devenim lideri de piata”, spunea Patrick Papot la deschiderea primului magazin Brico Depot in Romania.

Piata locala de bricolaj, estimata la o valoare de peste 2 miliarde de euro, a traversat in ultimii doi ani o perioada de reasezare marcata de exituri si achizitii, fiind unul dintre cele mai active sectoare din zona de constructii in perioada de criza. Principalii actori ai pietei locale din ultima perioada au fost Leroy Merlin – Baumax, OBI, Praktiker, dar si Dedeman, pe o piata pe care mai activeaza si Hornbach sau Mr. Bricolage.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri