British American Tobacco (BAT) a anuntat un declin cu 1% a vanzarilor de tigari in primele noua luni, la 495 miliarde de unitati, cea mai mare scadere fiind la tigarile Kent din Romania si Rusia, conform raportului financiar al grupului.

"Volumele Kent au scazut cu 2,7%, in principal ca urmare a declinului pietelor din Rusia si Romania, impactul fiind amortizat partial de cresterea sustinuta din Orientul Mijlociu si Japonia", potrivit companiei. Producatorul de tigari a raportat o scadere de 9,6% a veniturilor totale in primele noua luni, pe fondul vanzarilor slabe din Rusia, Vietnam, Brazilia, Polonia si Canada, precum si al impactului negativ din diferentele de curs valutar. Excluzand efectele valutare, veniturile grupului au avansat cu 2,4%, arata Mediafax.

Actiunile BAT au scazut pe piata londoneza cu pana la 4,7% dupa publicarea rezultatelor financiare, cel mai mare declin din 2011, transmite Bloomberg. Cele cinci marci principale ale grupului - Kent, Dunhill, Lucky Strike, Pall Mall si Rothmans - au inregistrat o crestere agregata de 6,2% in functie de volumul de tigari vandute.

Volumele Dunhill au avansat cu 3,5%, sustinute de evolutia pozitiva de pe pietele din Brazilia, Indonezia si Coreea de Sud, in timp ce volumele Pall Mall si Rothmans au crescut cu 7,7%, respectiv 37%, potrivit raportului.
Volumele Lucky Strike au coborat usor raportat la primele noua luni ale anului trecut, afectate de scaderi in Chile si Polonia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri