Brandul de inghetata Napoca, apartinand gigantului Unilever din anul 2009, nu va mai fi produs incepand de anul viitor in fabrica FrieslandCampina din Baciu, au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii ambelor companii.

Unilever este prezent pe piata inghetatei prin divizia Algida in portfoliul careia se afla branduri precum Cornetto, Viennetta, Magnum, Carte D'Or, Big Milk sau Napoca, inghetata care a fost realizata pe plan local in parteneriat cu FrieslandCampina, in fabrica de la Baciu. Productia a fost prelungita de catre cele doua companii pana la finele acestui an. In fabrica de la Baciu sunt produse 45 de sortimente de inghetata Napoca. Restul brandurilor din portofoliul Algida sunt realizate in tari precum Germania si Italia.

“In sezonul 2015 consumatorii nostri vor continua sa se bucure de aceeasi inghetata Napoca ca intotdeauna. Intre timp, cautam cea mai buna varianta de fabrica pentru inghetata Napoca, astfel incat sa pastram calitatea si traditia retetelor de inghetata, care sunt produse cu lapte si smantana proaspete”, au spus reprezentantii Unilever.

Pe de alta parte, oficialii FrieslandCampina au confirmat informatia potrivit careia incepand de anul viitor inghetata Napoca nu va mai fi produsa la Baciu.

In acest sezon, Unilever a atins 14,9% cota de piata valorica pe piata inghetatei, castigand 2,3% fata de perioada similara a anului trecut (conform datelor Nielsen in sezonul mai-august 2014).

Anul trecut industria locala de inghetata a scazut cu 5% in valoare si 6% in volum, la aceasta evolutie contribuind si vremea mai rece si mai ploioasa fata de ultimii ani. Ca valoare piata de inghetata din Romania a atins 118 mil. euro. Consumul anual de inghetata din Romania este unul dintre cele mai scazute din Europa, respectiv 1,5 kg per cap de locuitor, echivalentul a 15-20 de inghetate. Spre comparatie, in tarile scandinave consumul anual se ridica la 8 kg/capita.

Unilever detinea anul trecut o cota de piata de 16% pe piata inghetatei, in care activeaza si Nestle si nume locale precum Betty Ice, Kubo Ice Cream, Alpin 57 Lux si Top Gel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri