Pe o piata efervescenta, marcata de reconfigurari si exituri, nemtii de la Hornbach, companie care detine la nivel local numai cinci magazine si are vanzari de circa 100 de milioane de euro, planuieste sa deschida noi magazine in Romania, principalele locatii pe care le vizeaza fiind Sibiu, Cluj, dar si estul Capitalei.

Pe primul loc in planurile de viitor ale Hornbach la nivel local se afla identificarea celor mai bune posibilitati de pozitionare a magazinului, fara a se face rabat de la zona doar pentru a forta termenul de inaugurare. „Inca de la intrarea pe piata locala, in 2005, ne indreptam atentia catre orase cu peste 300.000 de locuitori care sa permita realizarea unei cifre de afaceri corespunzatoare cu investitiile efectuate. Astfel, pe lista noastra se afla in acest moment orase precum Cluj, Sibiu, neexcluzand insa nici estul Capitalei”, a precizat Mugurel – Horia Rusu (foto), directorul general Hornbach Romania. In acest moment Hornbach detine cinci locatii, dintre care trei in Bucuresti (Berceni – 2007, Militari - 2008 si Balotesti - 2010), una in Brasov (2009) si una in Timisoara (2012). Acestea sunt, in acest moment, cele mai mari magazine de materiale de constructii si gradinarit de pe piata locala, cu suprafete de peste 22.000 de metri patrati fiecare.

Hornbach, deschideri pe locul fostelor magazine OBI

Potrivit unor informatii aparute in piata, retailerul de bricolaj are in plan sa deschida un magazin in Sibiu, pe locul fostului magazin OBI, retailer care in vara acestui an a deschis sa puna lacatul pe operatiunile locale dupa pierderi suferite inca de la intrarea pe piata, in anul 2008.

In ceea ce priveste Capitala, se pare ca zona de est a devenit una dintre cele mai atractive puncte pe harta de bricolaj din Bucuresti, asta dupa ce tot nemtii de la OBI au inchis magazinul din zona Theodor Pallady, tot in vara acestui an. Dedeman, Leroy Merlin si, mai nou Hornbach, se afla pe lista retailerilor care tintesc deschiderea unui nou magazin in estul Bucurestiului.

Zona de est a Capitalei a devenit un punct de atractie pentru marii retaileri si spatii comerciale in ultimii ani, prin dezvoltarea unor mari proiecte de genul Mega Mall sau Park Lake Plaza, dar si extinderea zonei comerciale din Auchan Titan. Tot in zona de est a Bucurestiului Policolor, unul dintre cei mai mari producatori de vopsele din Romania, vrea sa vanda terenul fabricii pe care o detine catre un investitor imobiliar, compania urmand sa isi reloce activitatea in zona de vest a orasului.

Principalii jucatori pe piata locala de bricolaj/distributie materiale de constructii sunt Dedeman, Arabesque, Ambient, Kingfisher, Leroy Merlin sau Hornbach.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri