Vanzarile de ciment ale Holcim in Romania, unul dintre cei mai mari producatori de ciment, betoane si agregate la nivel local, au crescut in primele noua luni ale acestui an, contribuind la volumul total de 20,2 milioane de tone al livrarilor de ciment din Europa, pe o piata care se confrunta cu o cerere in scadere, potrivit raportului publicat luni de Holcim si dat publicitatii de Mediafax.

Livrarile mai mari de ciment din Romania si Rusia au limitat declinul vanzarilor din Europa ale grupului elvetian, in conditiile in care in Italia si Azerbaidjan acestea au fost in scadere fata de perioada ianuarie-septembrie din 2013, se arata in raport. Producatorul noteaza ca revenirea economica a incetinit in primele noua luni din 2014 in Europa, ceea ce a condus la inrautatirea conditiilor pietei de constructii. Pe langa cresteri slabe ale economiilor mari, cum ar fi Germania si Franta, criza din Ucraina a contribuit la scaderea cererii.

In timp ce vanzarile de ciment in Europa au stagnat in primele noua luni ale anului fata de acelasi interval al anului trecut, la 20,2 milioane tone, livrarile de agregate au inregistrat un declin de 2%, de la 55,2 milioane de tone la 54 milioane de tone. La nivelul grupului, vanzarile de ciment au crescut cu 1,6% in primele noua luni din acest an comparativ cu perioada corespunzatoare a anului trecut, de la 104,3 milioane de tone la 105,9 milioane de tone.

In schimb, livrarile de agregate au scazut cu 1% in perioada analizata, de la 114,8 milioane de tone la 113,7 milioane de tone. In primul semestru, volumul vanzarilor de ciment si clincher ale grupului elvetian Holcim in Romania a stagnat, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce divizia de agregate a consemnat o scadere de 18,9%.

Holcim mizeaza pe o revenire pe profit in 2014

Holcim Romania, filiala locala a grupului elvetian cu acelasi nume, unul dintre cei mai mari producatori de ciment, betoane si agregate din lume, mizeaza in acest an pe o revenire pe profit, dupa ce in ultimii doi ani a consemnat pierderi nete cumulate de aproape 10 milioane de euro

“Anul 2014 a fost unul atipic pentru piata constructiilor, cu o iarna usoara, dar din pacate fara proiecte importante de infrastructura. Ne asteptam ca piata sa creasca usor fata de nivelul inregistrat anul trecut. Anul trecut am inregistrat pierderi si am vazut efectul lor. Estimam ca in acest an vom reveni pe profit, asta dupa ce ne-am optimizat costurile. In acest an proiectele rezidentiale si cele non-rezidentiale au inregistrat un usor reviriment, dar si o relaxare venita din partea bancilor”, a declarat Francois Petry, CEO-ul Holcim Romania, intr-o intalnire cu presa.

El a aratat ca nu sunt schimbari foarte mari in ceea ce priveste business-ul, dar sustine ca deprecierea scazuta si investitiile derulate in ultimii ani in facilitatile de productie au permis companiei sa inregistreze un rezultat pozitiv in acest an.

Holcim Romania detine doua fabrici de ciment, in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 13 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Saptamana trecuta, producatorii de ciment Holcim si Lafarge au inaintat in mod oficial Comisiei Europene propunerea de fuziune pe care au anuntat-o inca din luna aprilie si care include vanzarea unor active detinute de cele doua companii, Lafarge urmand sa renunte la operatiunile pe care le conduce in Romania. Lafarge detine in Romania doua fabrici de ciment, la Medgidia si Hoghiz, si o statie de macinare, la Targu Jiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri