Grupul farmaceutic sloven Krka a inregistrat, in Romania, vanzari cu 23% mai mari in primele noua luni, la 40,2 milioane euro, fata de perioada similara a anului trecut, sustinute in principal de medicamentele cu prescriptie, se arata intr-un raport al companiei.

Pentru primele noua luni ale anului trecut, compania a raportat vanzari de 32,8 milioane euro milioane euro pe piata romaneasca. Cele mai vandute produse ale companiei au fost medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala, in special Atoris, Roswera, Prenessa si Co-Prenessa, Tolura, Karbis, Enap si Nolpaza, conform Mediafax.

De altfel, compania mentioneaza ca dintre pietele mari pe care activeaza, in Romania a fost inregistrata a doua rata de crestere a vanzarilor de medicamente cu prescriptie, de 27%, dupa Germania (32%). Pe segmentul medicamentelor fara reteta, Krka Romania a inregistrat o crestere de 2%, principalul produs ramanand Bilobil (ginkgo biloba), ale carui vanzari au scazut usor comparativ cu primele noua luni din 2013, dar alte produse, precum Nalgesin/Naldorex (naproxen), Daleron (paracetamol), Herbion, Pikovit si Septolete, au crescut.

Segmentul de produse veterinare a ajutat cresterea

In ceea ce priveste produsele veterinare, compania s-a focusat pe extinderea gamei destinate animalelor de companie, care a ajutat la cresterea vanzarilor per total segment de produse veterinare, compensand scaderile din alte game. Potrivit studiului Pharma & Hospital Report realizat de Cegedim la finalul primului semestru din 2014, Krka ocupa locul 10 pe piata farmaceutica romaneasca, cu o cota de 2,7%.

Romania este cea mai importanta piata a grupului la nivelul Europei de Sud-Est, regiune din care mai fac parte Croatia, Serbia, Macedonia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Albania, Muntenegru si Kosovo. La nivelul acestei regiuni vanzarile au totalizat 107 milioane euro, cu 8% mai mari comparativ cu primele noua luni ale anului trecut.

Krka produce medicamente generice pe care le comercializeaza in peste 70 de state la nivel mondial. Firma are centre de productie in Slovenia, Polonia, Rusia, Croatia si Germania. Per total, grupul a vandut in primele noua luni medicamente, produse veterinare si alte servicii de 858 milioane euro, nivel similar cu aceeasi perioada din 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri