Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din Romania, companie care anul trecut a incheiat cu un business de peste 600 de milioane de euro, a inceput angajarile pentru viitorul magazin din Theodor Pallady, spatiu pe care va urma sa il inaugureze in prima jumatate a anului viitor.

Dedeman cauta peste 180 de angajati pentru viitorul magazin situat pe bulevardul Theodor Pallady din Bucuresti, singura iesire spre o autostrada din Bucuresti inca neacoperita de un retailer specializat in bricolaj, asta dupa ce in vara acestui an retailerul german OBI si-a anuntat exitul de pe plan local. Viitorul magazin din Theodor Pallady va fi situat vizavi de actuala fabrica a Policolor din zona de est a orasului, pe drumul de iesire din Bucuresti spre Autostrada Soarelui (A2).

Retailerul condus de catre oamenii de afaceri Dragos Paval si Adrian Paval are posturi disponibile pentru sef de raion, consultanti de vanzari, agent de securitate incinte, paznici, personal de curatenie si casieri.

Batalia retailerilor se muta in zona de Est a Bucurestiului

Dupa exitul nemtilor de la OBI din Romania, din vara acestui an, marii retaileri de bricolaj au in plan sa isi extinda activitatea in zona de est a Capitalei, vizand cu precadere cartierele Pantelimon si Balta Alba, doua dintre cele mai populate zone ale Bucurestiului. Inchiderea magazinului OBI de pe bulevardul Theodor Pallady, drumul care face practic legatura cu Autostrada Soarelui (A2), a creat oportunitatea concurentei din piata de a cauta spatii disponibile in zona pentru oportunitati de deschidere a unor magazine de bricolaj, pe lista marilor retaileri.

Cu o retea care numara in prezent 40 de magazine, Dedeman, firma patronata de catre fratii Dragos si Adrian Paval, are in plan sa mai deschida inca doua magazine in zona de Est a orasului. Dupa ce a inaugurat in acest an patru noi locatii, dintre care una in cartierul bucurestean Colentina, care a necesitat o investitie de 16 milioane de euro, sefii retailerului au in plan sa mai ridice inca doua magazine in zona de est a orasului, principalele locatii fiind in cartierul Balta Alba si in Pantelimon.
Pe langa terenul din Theodor Pallady, Dedeman a mai achizitionat un teren langa magazinul Cora din Pantelimon, in schimbul a 6 milioane de euro, spatiu care apartinea familiei Prigoana.

Cel mai nou nume pe piata locala de bricolaj, interesat de deschiderea unui nou spatiu comercial in zona de est a orasului, este Hornbach. Potrivit directorului general al companiei, Mugurel – Horia Rusu, Hornbach se afla in cautarea a trei noi spatii, pe lista nemtilor fiind orasele Sibiu, Cluj Napoca si un spatiu din estul Capitalei.

Francezii de la Leroy Merlin, unul dintre cei mai activi jucatori anul acesta in bricolaj, companie care a preluat in vara operatiunile Baumax la nivel local, sunt in cautarea unui teren in zona de Est a Capitalei, asta desi momentan compania se va axa pe modernizarea magazinelor Baumax in spatii Leroy Merlin. Intr-un interviu oferit in prima parte a acestui an, reprezentantii Leroy Merlin sugerau faptul ca sunt in cautarea unui spatiu in zona de Est a orasului pentru a deschide inca un magazin sub brand propriu la nivelul Capitalei. In prezent Leroy Merlin detine doua magazine de bricolaj la nivel local (in Bucuresti – Chitila si in Craiova), si are in lucru un al treilea magazin propriu pe soseaua Alexandriei din Capitala, in apropiere de Bragadiru.

Dedeman, magazin langa IKEA?

Pe langa planurile de a-si extinde operatiunile in zona de Est a orasului, Dedeman are in plan sa deschida alte doua noi magazine – unul dintre acestea in zona de nord a orasului si alta in sud-vest.

Potrivit unor informatii obtinute de catre wall-street.ro fratii Paval ar fi cumparat un teren de 50.000 de metri patrat langa magazinul IKEA din Baneasa pentru dezvoltarea celui mai mare magazin de bricolaj din Romania, un spatiu pentru care compania din Bacau ar fi platit nu mai putin de 16 milioane de euro, la un pret de circa 320 de euro/mp, poate cea mai mare suma platita de catre un retailer de profil in Romania pentru un teren. “Spatiul despre care vorbim apartine Aviatiei Utilitare si reprezinta o suprafata de circa 5 hectare, fiind situat pe DN1, in spatele benzinariei Lukoil si langa magazinul IKEA din Baneasa. Pretul la care a ajuns negocierea a fost de 320 de euro/mp”, au declarat pentru wall-street.ro surse din piata.

Pe langa cele doua magazine pe care Dedeman le detine in Bucuresti (in zona Valea Cascadelor – Militari si soseaua Giurgiului – Berceni), retailerul are in plan ca in 2015 sa demareze ample lucrari in Capitala, planul companiei fiind acela de a acoperi fiecare sector din Bucuresti cu cate un magazin. “Pana in 2015 dorim sa acoperim complet cel mai important oras al tarii, sa reducem distantele, sa fim mai accesibili, mai apropiati de clientii nostri, din toate punctele de vedere”, spunea Dragos Paval la deschiderea magazinului Dedeman din Colentina.

Potrivit unor alte informatii wall-street.ro , Dedeman se afla in negocieri pentru un teren situat in zona soselei Alexandriei, in apropiere de centrul comercial Cora Alexandriei pentru un al saselea magazin din Bucuresti.

“Dedeman este pe punctul de a cumpara un teren in sud-vestul Capitalei si probabil anul 2015 va fi unul dedicat in cea mai mare parte deschiderii de magazine in Bucuresti”, au aratat surse din piata. Interesat aici este faptul ca Dedeman urmeaza sa deschida un magazin intr-o zona in care a fost deja anuntat un proiect important, francezii de la Leroy Merlin demarand inca din prima parte a anului lucrarile la un nou magazin in zona Soselei Alexandriei, iesirea spre Bragadiru.

Dedeman, in 2014: afaceri de peste 700 mil. euro si peste 7.000 de angajati

O data cu deschiderile celor patru noi magazine din acest an (Sibiu, Targu Jiu, Deva si Colentina – Bucuresti), business-ul Dedeman va creste la peste 700 de milioane de euro in 2014, iar numarul de angajati va depasi pragul de 7.000, dupa ce anul trecut compania a incheiat cu afaceri de circa 600 de milioane de euro si aproximativ 6.500 de angajati. Cu o medie de aproximativ 170-175 de angajati per magazin, Dedeman va ajunge in acest an la circa 7.200 de angajati, iar din planurile retailerului ritmul de crestere nu se va incheia nici in 2015, cand compania va inaugura mai multe magazine in Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri