Producatorul de caramizi Cemacon Cluj-Napoca (CEON) a inregistrat in primele noua luni din 2014 o cifra de afaceri cu 37% mai mare, de 51,7 milioane de lei (11,6 milioane euro). Compania a obtinut un profit net de 3,77 milioane de lei (847.600 euro), fata de un rezultat negativ in aceeasi perioada a anului trecut.

In perioada ianuarie-septembrie 2014, Cemacon a inregistrat o cifra de afaceri de 37,6 milioane de lei si o pierdere de 2,82 milioane de lei. Cresterea cifrei de afaceri este datorata, in cea mai mare parte, vanzarii de produse finite, se arata in raportul financiar al companiei.

Veniturile operationale au inregistrat o crestere tot de 37%, la 48,5 milioane de lei (10,9 milioane de euro), in timp ce avansul mai lent al cheltuielilor, cu 32%, la 36,23 milioane de lei (8,14 milioane de euro), a ajutat la imbunatatirea profitabilitatii. Profitul operational, calculat inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA), a urcat cu 57%, la 12,27 milioane de lei (2,76 milioane de euro), informeaza Mediafax.

"Pasul urmator, parte a strategiei pe termen scurt de continuare a cresterii, va fi redeschiderea liniei de productie de la Zalau, o decizie probabil de neconceput intr-o piata in care exista un excedent mare de oferta. Capacitatea de productie pentru caramizile Evoceramic va creste cu 26%. Astfel, Cemacon devine al doilea producator de blocuri ceramice din Romania si cel mai mare din regiunea Transilvania, piata noastra principala", a declarat Liviu Stoleru, directorul general si presedintele Consiliului de Administratie al Cemacon.

Reluarea productiei la Zalau

Compania a anuntat, la sfarsitul lunii septembrie, ca va relua in primul trimestru al anului viitor fabricarea de blocuri ceramice la linia de productie din Zalau, pusa in functiune in 2007 si aflata in conservare in ultimii trei ani, din cauza scaderii pietei constructiilor. Masura a fost necesara intrucat Cemacon a atins in acest an pragul maxim al capacitatii de productie de la Recea, judetul Salaj, iar cererea depaseste stocurile disponibile.

Obiectivele companiei din acest an vizeaza, printre altele, cresterea cifrei de afaceri si a profitului operational cu 31%, respectiv 28%, fata de anul anterior, atingerea pozitiei de lider al pietei din regiunea Transilvania si majorarea cotei de piata la nivel national de la 16% la 18%.

Cei mai mari actionari ai Cemacon sunt fondul de investitii KJK Fund SICAV-SIF, SSIF Broker si firma Andrei&Andrei Consultanta, detinuta de Andrei Cionca, fondatorul Casei de Insolventa Transilvania, care detin cumulat aproximativ 73% din actiunile companiei, conform celor mai recente date disponibile. Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Cemacon a fost realizata la 7 noiembrie, cand pretul a crescut cu 4%, la 0,615 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri